Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda aldığı başarılı sonuçlar ile dikkat çeken Sivasspor normal sezonun son iç saha maçında İstanbul Büyükşehir Belediye ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı. Teknik direktör Rıza Çalımbay yönetimindeki çalışmaya sakatlıkları nedeniyle Ziya ve Mehmet Nas katılmadı. Son iki maçtaki galibiyetler nedeni ile futbolcuların moralli olduğu görüldü.

3-1 kazandıkları Manisa maçının her iki takım açısından önemli olduğunu ve kırılma niteliği taşıdığını belirten teknik direktör Rıza Çalımbay, "Biz bu zorlu deplasmandan 3 puan almasaydık, biraz daha gerilerde olacaktık. Şimdi iyi bir yerdeyiz. Devam ettirebilmemiz için İstanbul Belediye karşılaşmasını almak zorundayız. Zor bir karşılaşma olacak. Belediyenin iddiasını devam ettirebilmesi için onlarında muhakkak puan alması gerekiyor. Ama bizim kazanmaktan başka bir düşüncemiz yok. Artık ligin sonuna geldik. Play-Off bizim hedeflediğimiz bir şeydi. Bütün bir yılın emeği bu karşılaşmaya bağlı. BLbütün futbolcular her şeyini ortaya koyacak. Bu karşılaşmadan anlımızın akıyla çıkacağız" dedi.

Türkiye Kupası'ndaki iddialarını da sonuna kadar sürdürmek istediklerini belirten Çalımbay, "Mersin ve Galatasaray karşılaşmalarının ikisinde deplasmanda kazandık. Şimdi Bursasspor ile oynayacağız. İki tane denk kulübün karşılaşması olacak. Bizim tek hedefimiz turu geçmek. Bu karşılaşmada turu geçen takımın sonuna kadar gideceğini düşünüyorum. Biz takım olarak inandık. Herkes bu kupayı istiyor. Bunun içinde iyi bir mücadele sergilememiz gerekiyor. Biz hazırız ama söylediğim gibi şu anda önce bizim için lig, önce Belediye maçı sonra kupa maçı geliyor" diye konuştu.

Sivasspor'da sakatlıkları bulunan Ziya Erdal ve Mehmet Nas'ın İstanbul Belediye maçında oynamalarının zor olduğu belirtildi.
 
GC(EA/Aİ)