Spor Toto Süper Lig'de pazartesi günü Galatasaray ile karşılaşacak olan Sivasspor maç hazırlıklarını bugün yaptığı tek çalışma ile sürdürdü. Teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde soğuk bir havada yapılan çalışmada futbbolcuların moralli olduğu görüldü. Antrenman öncesi Korcan Çelikay, Mehmet Nas ve Erman Kılıç tesislerde oluşan buz sarkıtlarını alarak takım arkadaşlarına şaka yaptı. Çalışmaya milli takımlardan dönen Murat Akça, Grosicki ve  Eneramo da katıldı. Faty, Rajnoch ve Pedriel'in ise yarın takıma dahil olacakları öğrenildi. Koşu çalışması ve 5'e 2 mücadelesi ile devam eden antrenmanın son bölümünde ise taktik ağırlıklı çalışmaya yer verildi.

Antrenman öncesinde maçla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, telafisi olmayan maçlar oynadıklarını belirterek, "Ligde 6 tane final maçımız var ve bizim bu maçlardan çok iyi şekilde çıkmamız gerekiyor. Eğer yukarda bir şeyler yapmak istiyorsak bu maçları iyi bitirmemiz lazım. Galatasaray maçı en zor maçlardan biri. Şu anda Türkiye'nin lideri. İyi oyunculardan kurulu bir takım. Zor bir maç oynayacağız. Biz takım olarak hazırız. Maçı iyi değerlendirerek istediğimizi almayı amaçlıyoruz" dedi.

Fenerbahçe maçında hücümü düşündükleri için yenildikleri yönündeki eleştirileri değerlendiren Çalımbay, bütün maçlara kazanma düşüncesi ile çıktıklarını belirterek, "İçerde de dışarda da galibiyet için oynuyoruz. Deplasmanda gol atmadığımız takım yok. Bizim tek yapmadığımız şey girdiğimiz pozisyonları değerlendirmek. Fenerbahçe maçında Pedriel'ien pozisyonu ortada. Eleştirenler tam olarak izlerse görürler. Fenerbahçe maçta bizi defansta hiç bir zaman eksik yakalamadı. Hatta hiç bir takım bizi eksik yakalamadı. Sayı olarak hep fazla olduk defansta. Ama bireysel hatalardan goller yedik. Son Gençlerbierliği maçı da öyle. Biz pozitif futbol oynuyoruz. Hiç bir takımı gözümüzde büyütmüyoruz. Her türlü tedbirlerimizi alıyoruz. Bazı maçlarda kötü goller yiyoruz. İyi şeyleri yapmaya çalışıyoruz. Ligdeki şu ana kadar gösterdiğimiz istikrarı sezon sonuna kadar sürdürmek istiyoruz" dedi.

Tahliye olan Başkan Mecnun Otyakmaz'ın tedbir kararının kaldırılması ve Galatasaray maçını tribünden izleyecek olmasına sevnidiklerini belirten Çalımbay, "Başkanımızın aramıza dönmesine seviniyoruz. Başkanın çıkması bizler, kendisi ve camia için çok önemliydi, bu yüzden de mutluyuz" şeklinde konuştu.
MAÇ BİLETLERİ TÜKENDİ
Bu arada Sivasspor'un Galatasaray ile oynayacağı maçın biletleri yoğun ilgi nedeni ile bugün itibariyle tükendi. Pazartesi günü satışa sunulan biletlerin tamamının satıldığı bildirildi. Sivasspor taraftarları maça yoğun ilgi gösterirken, Galatasaray taraftarları için kale arkasında 840 kişilik tribün ayrıldı.