Fenerbahçe maçında etkili oynamasına rağmen karşılaşmayı 4-2 kaybeden Sivasspor moralini bozmadı. Kırmızı beyazlılar hafta sonu Ankara deplasmanında Gençlerbirliği ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tesislerde yaptığı çalışma ile sürdürdü. Bugünkü çalışmaya sakatlıkları bulunan Mehmet Nas ve Milan Cerny katılmadı.

Fenerbahçe karşılaşmasını bu sene oynadıkları en iyi maç olarak nitelendiren Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Mükemmel oynayıp iyi işler yaptık. Biz iyi bir galibiyet alacağımızı düşünürken kötü goller yedik. Ama 4-2'den sonra bile atağı ve golü düşündük. Sonuna kadar iyi oynadık ama defans ve ofansta dikkat etmek gerekiyor. Bu maçta tecrübe bir daha ortaya çıktı. Pozisyona giriyorsanız bunları atacaksanız. Ama ben yine de oyuncuların performansından memnunum. Bu ilerisi için umut oldu. Bu oyunu diğer maçlara da yansıtacağız. Tek hedefimiz Gençlerbirliği maçı. Oradan da puan ve puanlar ile dönmek istiyoruz. Ankara'da taraftar desteğine ihtiyacımız var. Hedeflerimiz gözönüne alındığında bizim için final niteliğinde bir maç olacak. 4-5 arkadaşımız oynayamayacak. Ama diğer oynayan arkadaşlarımızın da çok iyi olacaklarına inanıyorum. Biz herkes şans geldiğinde oynasın diye iyi bir kadro yaptık" dedi.

Gençlerbirliği maçında devre arasında transfer edilen kaleci Seneck'yi oynatmayı düşündüğünü söyleyen Çalımbay, ilk haftalarda hazır olmadığı için forma şansı vermediklerini dile getirdi.

4 EKSİK VAR
Gençlerbirliği karşılaşmasında sarı kart cezalısı golcü oyuncu Michael Eneramo ile son haftaların yıldızı Erman Kılıç forma giyemeyecek. Sakatlıkları bulunan Mehmet Nas ve Cerny'nin de bu karşılaşmada forma giyme şanslarının zor olduğu bildirildi.
 
EA(EA/Aİ)