Mersin İdmanyurdu deplasmanında 5-1 galip gelen Sivasspor, yarın sahasında oynayacağı Beşiktaş maçının hazırlıklarını bugün yaptığı son çalışmayla tamamladı. Çalışmaya sakat Hayrettin Yerlikaya ile izin verilen yeni transfer kaleci Senecky katılmadı. Ligde 5 maçlık zor bir periyooda girdiklerini belirten Rıza Çalımbay, yaqptığı açıklamada şunları söyledi:

"Hem zor, hem de bizim açımızdan önemli bir döneme girdik. Bundan sonra oynayacağımz 5 maçtaki rakipler, bizim üstümüzdeki takımlar. Bunlardan ilki Beşiktaş maçı. Beşiktaş'ın eksikleri olduğu, Avrupa kupası maçı oynayacağı söyleniyor ama neticede bu Beşiktaş takımı. Her türlü oyuncuya sahipler. Eksik söz konusu olmaz. Yarın bizi zor bir mücadele bekliyor. Mersin maçının da üstüne çıkıp buradan iyi bir şekilde ayrılmamız gerekiyor. Oynadığımız son üç maçta da iyi oynadık. İki maçta şanssızlıktan istediğimiz olmadı, Mersin'de sonuç aldık. Bu oyunumuzun üstüne çıkıp Beşiktaş maçını iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor."

Beşiktaş'ın ligde oynadığı 3 maçı üst üste kaybetmesinin de dezavantaj olduğunu vurgulayan Rıza Çalımbay, şöyle devam etti:

"Beşiktaş iyi bir takım. Biz her türlü tedbirleri aldık. 3 maç üst üste mağlup oldularsa, bu maç onlar için de ayrı öneme sahip olacak. Çok iyi konsantre olmamız ve ne olursa olsun maçın her saniyesinde oyundan kopmamaz gerekiyor. Genç bir takımımız var. Bu sene iyi bir kadro yaptık. Aldığımız genç arkadaşlar var. Kıvanç olsun, Nihat olsun, Kaan öyle. İlk kez Süper Lig'de oynuyorlar. Yabancı arkadaşlarla da iyi bir uyum sağladık. Önemli olan bunu ligin sonuna kadar devam ettirmek. İyi bir grafik çizerek ligi istediğimiz yerde bitirmeyi amaçlıyoruz."
 
EA(EA/AÖ)