2-1 biten karşılaşma sonrası değerlendirmelerde bulunan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, önemli bir maç kazandıklarını belirterek, "Bu maçtan önce çok tempolu Bursa maçı oynamıştık. Bu maçın da çok zor olacağını biliyorduk. Çok sıkıntılı anlar yaşadık. Antalya iyi oyuncuları olan iyi pas yapan bir takım. maçın sonlarında kaçırdığımız pozisyonlar da bizi sıkıntıya soktu. Üst üste oynan maçlardan sonra tempomuzda düşüşler oldu. Böyle galibiyetler önemli. Önemli olan istikrarı devam ettirmek. Yolumuz uzun, çok kritik maçlarımız var. Herkesin herkesi yenebileceği bir lig yaşıyoruz. Maçlarımıza daha iyi konsantre ile çıkmak istiyoruz. Bu galibiyet iyi bir galibiyet. Bundan sonra artık önümüzdeki maçlara bakacağız. Çok yoğun tempoda en iyi şekilde maçlarımızı götürmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise ilk 45 dakikada dengeli oynadıklarını, ama soyunma odasına mağlup gittiklerini belirterek, "Yediğimiz gol geriye oynadığımız toptan kendi hatamızdan geldi. İkinci yarıya oyunu kurtarma adına iyi başladık. Golü bulamadık. İkinci golü çok kötü yedik. İşler lehimize giderken böyle bir takıma karşı 2-0 geriye düşmek kolay değil. Akabinde golü bulunca oyuna ortak olduk. Risk anlarında 3'ü golü de yiyebilirdik, ama beraberliği de bulabilirdik. Maçta ilk yarıyı heba ettik. İlk yarı üretmekte sıkıntılarımız vardı. İkinci yarı bunu talefi etmeye çalıştık, ürettik ama ikinci golü bulamadık" dedi.

Maçın eksi 14 derecede oynandığının hatırlatılması üzerine Özdilek, "Dışarda maçı seyretmek çok zor. Burada daha kötü koşullarda maç da oynadık. Soğuk ciddi derecede önemli. Ama bunlar bahene olmamalı. İlk 45 dakikada en önemli etkenlerden biri saha va havaya adapte olamamazdı. İkinci yarı adapte olunca iş lehimize döndü ama 2-0'dan sonra oyuna ortak olmak kolay değil. Son dakikada ayağımıza gelen şansı iyi değerlendiremedik. Rakibi tebrik ediyorum" diye konuştu.

Sivassporlu futbolcular Erman Kılıç, Mehmet Nas ve Jakup Navratil ise, Bursa maçından sonra anlamı olması için bu maçı kazanmaları gerektiği düşüncesiyle sahaya çıktıklarını belirterek, son dakikaya kadar iyi mücadele ederek iyi bir galibiyet aldıklarını belirtti. Futbolcular sezon başında ilk 8 hedefi ile yola çıktıklarını ancak, bu noktadan sonra artık ilk 4 için mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdi.

Antalyasporlu Doğa Kaya ve Necati Ateş ise saha şartlarının ilk yarı oyunlarını etkilediğini, ikinci yarıda iyi mücadrele edip pozisyonlar bulmalarına rağmen maçı çevirmeyi başaramadıklarını dile getirdi.



GC (EA/RT)