Sivasspor, 4-11 Temmuz tarihleri arasında Sivas'ta yaptığı kampın ardından ilk etap hazırlıklarını tamamlayan Sivasspor Türk Hava Yollarına ait bir uçakla başkent  Amsterdam'a geldi. Takımı karşılayan taraftarlar, Sivasspor kafilesin'e kırmızı ve beyaz güller verdi.

Sivasspor kafilesini Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı İbrahim Çitil ve Başkan Yardımcısı Sami Üşenti ve bir grup coşkulu taraftar tarafından güllerle karşılandı. Futbolcular çıkışta onları bekleyen Sivassporlu taraftarlarca alkışlandı.


Karşılaşmada Hollanda Sivaslılar Platformu yöneticileri tarafından futbolculara kırmızı ve beyaz güller verildi. Başta Brezilyalı teknik direktör Roberto Carlos olmak üzere futbolcular kendilerini bekleyen Sivassporlu taraftarlara bol bol imza attılar ve resim çektirdiler.

Kendilerine ayrılan otobüslere binen Sivasspor kafilesi, daha sonra havaalanından kara yoluyla hazırlık kampının yapılacağı Arnhem şehrine geçerek, kalacağı otele yerleşti. 45 kişilik Sivasspor kafilesinde 22 futbolcu bulunuyor.

Sivasspor, 15 Temmuz ile 2 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek Hollanda kampında 4 hazırlık maçı yapacak. Sivasspor, ilk maçını 20 Temmuz’da NEC Nıjmegen, 23 Temmuz'da De Graafschap, 26 Temmuz'da Go Ahead Eagles ile karşı karşıya gelecek.

Kırmızı-beyazlı ekip daha sonra Sivas'a dönerek yeni sezon hazırlıklarını Sivas'ta sürdürecek.