Süper Lig'de Orduspor ile 1-1 berabere kalan Sivasspor, Türkiye Kupası'nda Galatasaray ile Türk Telekom Arena'da yarın oynayacağı maç için havayolu ile İstanbul'a gitti.  Orduspor maçından sonra İstanbul'a giden Teknik Direktör Rıza Çalımbay'ın yer almadığı kafileye Genel Koordinatör Faruk Teşseten başkanlık yaptı. Genel Koordinater Faruk Taşseten, ligde mağlup oldukları Galatasaray'ı daha önce olduğu gibi kupadan yinei elemek istdediklerini belirterek, "Burada ligdeki maçta mağlup olurken bireysel ve kaleci hatalarından mağlup olduk. İyi oynadığımız bir maçı kaybettik. Rövanşı alacağımızı düşünüyorum. Galatasaray'ı daha önce kupada eledik. Yine aynı şeyi yapıp kupada yolumuza devam etmek istiyoruz. Ligde ilk 8 iddiamız da devam ediyor. Bunu başaracak güçteyiz. Teknik heyet ve futbolcu kardeşlerimize güveniyoruz" dedi.

Ligde son haftalarda galibiyet alamadıklarını hatırlatan Taşseten, "Son haftalarda biraz gevşeklik oldu. Takımda tecrübeli arkadaşlarımız var. Kazanmayı bilen arkadaşlarımız var. Toparlayacağımızı düşünüyorum. Ordu maçı çon şanssız bir berebarlikti bizim için. Kötü oynadık. Kalan maçlarda 3'te 3 yaparak yolumuza devam etmek istiyoruz" diye konuştu.

Takım kaptanı Uğur Kavuk ise, Galatasaray ile zor bir maç oynayacaklarını belirterek, "Ligde iki sefer rakibimize mağlup olduk ama bu sefer kupada onları saf dışı bırakmak istiyoruz. İyi konsantre olup tur atlamak istiyoruz. Bizim sezona başlarken iki hedefimiz vardı. Birincisi ligde üst sıralarda yer almak, ikincisi kupada da gidebildiğimiz yere kadar gidebilmekti. İnşallah bunu başarırız" diye konuştu. Kırmızı- beyazlılarda sakat ve cazalı oyuncu bulunmadığı bildirildi.
 
EA(EA/SS)