Kırmızı beyazlı takım, 5 Mart Pazartesi günü saat 20.00'de oynayacağı Galatasaray maçı için bugün tesislerinde bir çalışma yaptı. Rıza Çalımbay, antrenman başlamadan önce yaptığı açıklamada Galatasaray maçıntdan puan almak istediklerini vurgularken şyöyle konuştu:

"Bundan önce oynadığımız Gençlerbirliği maçı, bana göre Galatasaray, Trabzonspor, Beşiktaş, Fenerbahçe maçından daha önemli maçtı. Tabii ki bu maçta çok önemli maç. Şu anda lider takım Galatasaray ve gayet iyi gidiyorlar. Ama biz kendi sahamızda kesinlikle kaybetmek istemiyoruz. Kendimize güveniyoruz, bu maçtan da iyi neticeyle ayrılyacağımıza inanıyoruz. Gençlerbirliği maçındaki ilk yarım saat oynadığımız oyunu oynarsak, bizim için hüsran olur ama bir Fenerbahçe maçında oynadığımız Beşiktaş maçının ikinci yarısında oynadığımız oyunu oynarsak, bu maçtan istediğimiz şekilde çıkabiliriz. Bir kere çok iyi maç olacak. Her 2 takımda galibiyete oynayacak. İyi bir grafik çizdik bunu sonuna kadar devam ettirmek istiyoruz. Tek düşüncemiz bu. Gerçekten iyi oynuyoruz. İnanılmaz şekildede kötü goller yiyoruz. Gençlerbirliği maçında 2-0 geriye düşmemize rağmen oyundan kopmadık. Takıma bir güven geldi, herkes iyi durumda. Bunun hepsini 90 dakikaya yaymamız gerekiyor. Çünkü baktığımızda 6 tane final maçımız var. Ve bu maçlarıda iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor."

Şike soruşturmasında 8 ay tutuklu kalan Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın tahliye olmasını da değerlendiren Rıza Çalımbaş, bu konuda şöyle dedi:

"Hem Sivas için olsun, hem Sivasspor için olsun, başkanın tahliyesi çok önemli bir gündü. Orda herkes çok mutlu oldu. Hatta maçtan önce geldi arkadaşlara başarılar diledi. Takım olarak çok sevindik. Dediğim gibi ligi iyi bir yerde bitirmemiz gerekiyor. Baktığımızda çok kritik bir yerdeyiz. Çünkü herkes birbirine çok yakın. Bizim de oynayacağımız maçlar Galatasaray ve Trabzonspor. Rakip kim olursa olsun iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor."

Artık telafisi olmayan maçlara çıktıktalarını hatırlatan Rıza Çalımbay, şöyle devam etti:

"Şu anda Ziya kart cezalısı. Cerny'nin durumu bu hafta netleşecek. Murat cezalı. Hayrettin zaten sezonu kapadı. Bir de milli takıma giden 6 tane arkadaşımız var. Yani dediğim gibi artık telafisi olmayan maçlar oynuyoruz Ve bu maçları da iyi bir şekilde bitirmek istiyoruz."

Milli takıma Sivasspor'dan oyuncu alınmamasını değerlendiren Çalımbay, Abdulah Avcı'nın kararına saygı duyduğunu belirtti, "Biz milli takımımızdan memnunuz. Abdullah Avcı olsun, milli takımdaki arkadaşlarımıza saygı duyuyoruz. Herkesin kendisine göre bir görüşü vardır. Saygı duymak gerekiyor. Biz önümüzde ne olursa olsun mücadele edeceğiz. Arkadaşlarımızda keza öyle. Alınmadı, diye sonra ki maçlara alınmayacak diye bir şey yok. Kendisini orda görmek isteyen arkadaşlarımızın şimdi 2 kat daha fazla çalışması gerekiyor" dedi.