Sivasspor, pazar günü kendi evinde konuk edeceği Fenerbahçe maçının hazırlıklarını karşılaşmanın oynanacağı 4 Eylül Stadı'nda yaptığı çalışma ile sürdürdü. Çalışma öncesinde kırmızı-beyazlılar poster çektirdi. Stadyumdaki antrenmana taraftarlar da ilgi gösterdi. Çalışmaya sakatlığı nedeni ile Çek oyuncu Roman Bednar katılmadı. Antrenman öncesinde Fenerbahçe maçı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan teknik direktör Rıza Çalımbay, Fenerbahçe'nin iyi bir takım olduğunu ve maçlarda iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Önemli bizim kapasitemizin üstüne çıkmamız. Mersin maçındaki ilk yarıdaki oyunu ikinci yarıya da yaymamız ve daha dikkatli olmamız gerekiyor. Mersin maçında ölü toplardan çok pozisyon verdik. Dikkat etmemiz gerekiyor. Bu hafta bizim için çok önemli. Ondan sonraki arayı iyi değerlendireceğiz. Hazır olmayan oyuncularımız ve sakatlarımız iyi duruma gelecek. Bu haftadan sonra inşallah bir sıkıntımız kalmayacak. Öncelikle Fenerbahçe maçını kendi seyircimiz önünde iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Ben takımıma inanıyorum. Oyuncularımız biraz kapasitesinin üstüne çıkar ve sahada söylenenleri yaparsa istediğimizi alırız. 3 ihtimalli bir maç, biz buradan puan veya puanlarla ayrılacağız" dedi.

'ELENMELERİNE ÜZÜLDÜK

Fenerbahçe'nin Spartak Mosktova maçı sonrası Şampiyonlar Ligi'ne katılamamasının kendileri için bir avantaj teşkil etmeyeceğini belirten Çalımbay, "Lig ve Avrupa kupaları ayrı. Neticede Avrupa kupalarına devam ediyorlar, ama bu kulvarda elenmelerine biz de üzüldük. Fenerbahçe'de böyle maçları çok oynamış oyuncular var ve ligi ayrı Avrupa'yı ayrı görürler. Bizim iyi konsnatre olmamız lazım. Elendikleri maçın bize avantaj olacağını zannetmiyorum. Belki de dezavantaj olur. Bizim kendi yapacağımız şeyler önemli. Fenerbahçe'nin avantajları ve zaafları var. Biz onlara bakacağız ve bunları değerlendirmeye çalışacağız" diye konuştu.

Şu an ihtiyaç harici transfer düşünmediklerini belirten Çalımbay, taraftardan ise destek beklediklerini sözlerine ekledi.

 

EA (EA/RT)