ALEX'İN PERFORMANSI

Aykut Kocaman, maçta Alex'in perormansı ile ilgili bir soru üzerine, "Bugün genel olarak bütün oyuncular benim beklediğimin üzerinde hareket ettiler. Buna Alex de dahil" diye konuştu.

KOCAMAN:"TRANSFER İHTİMALİ YÜKSEK"

Aykut Kocaman, takım listesinin 3 Eylül'de UEFA'ya bildirileceği, bu süre dolmadan yeni bir transfer olup olmayacağı yönündeki soruya da, "Beklenti var. Olma ihtimali de yüksek. Avrupa için verilecek listeye yetişeceğini umuyorum. Bir aksilik olmazsa eğer" cevabını verdi. Sezon başında uyum için 1.5 aylık bir süre istediğinin hatırlatılması üzerine Aykut Kocaman, şurnları şöyledi:

"1.5 aylık istediğimiz sürede yeni transfer yoktu. Bu sene yeterince transfer yaptık. Musasa'yı bile çok eski oyuncu gibi düşünüyouz ama şubatta aramıza katılmış 6 aylık bir oyuncu. Son maçlarda hakikatan ne kadar kaliteli olduğunu gösterdi. 6-7 yeni oyuncunun bir anda kaynaşması uyumu çok kolay değil. Bu dönemi mümkün olduğunca az kayıpla atlatmaya çalışıyoruz. Hem bugünkü maçta olduğu gibi mental ve fiziksel yorunluğun iç içe geçtiği ve yeni oyuncuların uyum sorunun sürdüğü ortamı atlatmaya çalışıyoruz."

ÇALIMBAY:"İKİ TAKIM DA KAZANABİLİRDİ"

Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbays ise 2 takımın da çok iyi mücadele ettiğini belirterek, "Bugün kazanabilirdik de ama son paslarda biraz daha dikkatli olmasız gerekiyordu. Takımımı göstermiş olduğu mücedele ve oyun disiplininden dolayı tebrik ediyorum. Seyri güzel bir maç oldu. Bundan sonra hem bu oyunu devam ettirip hem de gollerle değerlendirmek istyoruz. Bu boş haftayı da iyi değerlendirerek bundan sonraki maçlarımıza daha hazır çıkacağız. Ben her iki takımı de iyi ve olumlu futbollarından doyayı tebrik diyorum" dedi.

Rıza Çalımbay, Aykut Kocaman'ın Alex'i oynatmaması ile ilgili bir soru üzerine, "Burada Aykut Kocaman'ın kararlarına saygı gösterilmesi gerekir. Alex'ten de anlayışlı olması gerekiyor. Taraftarlar da anlayışlı olmalı. Hiç bir antrenör yararlı oyuncuyu kenara koymaz. Aykut hoca onun durumuna göre dinlendiriyor. Mutlaka onda bir şey görmüştür. Bu kararı saygıyla karşılamak gerekiyor. Aykut hoca, art niyetli olsaydı sezon başında istemediğini söylerdi. Fenerbahçe kaliteli bir kadroya sahip. Tabi ki yedek kalanlar olacaktır. Hiç bir oyuncu sezon başı gelip, (Ben hep oynayacağım) diye mukavele imzalayamaz. Herkesin bu kararlara saygı göstermesi gerekir. Hiç bir antrenör iyi oynayan bir oyuncuyu alıp kenara koymaz. Bugün iki takım da galip gelebilirdi. Bence seyir açısından çok güzel bir maç oldu" dedi.

HASAN ALİ KALDIRIM:"3 PUAN HAKKIMIZDI"

Fenerbahçeli Hasan Ali Kaldırım, maça iyi başladıklarını belirterek, "Özellikle ilk yarım saatte net gol pozisyonlarını değerlendirebilsek ve gol bulsak, Sivasspor üstümüze gelecek ve biz kontra ataklardan sonuca gidebilirdik. İkinci yarıda da denedik olmadı. Maalesef 2 puan kaybettik. 3 puan hakkımızdı diye düşünüyorum. Milli takım arasında toparlanıp ligde üst sıraları zorlayacağız" derken kaleci Mert Günok, "Pozisyonları değerlendirsek maç farklı olabilirdi. Rakibin de pozisyonları vardı ama özellikle ilk yarı üstün olan bizdik. Taraftarımıza galibiyet hediye etmek isterdik ama olmadı. Milli takım arasında toparlanıp lige döndüğümüzde, ligin favorisi olduğumuzu göstereceğiz" diye konuştu.

SİVASSPORLU ERMAN:"İYİ MÜCADELE ETTİK"

Sivassporlu Erman Kılıç ve Kadir Bekmezci ise karşılaşmada iyi mücadele ettiklerini ve maçı kazanabilecek oynu ortaya koyduklarını, ancak son pasları iyi değerlendiremedikleri için netice alamadıklarını belirterek 1 puanın da kötü olmadığını dile getirdiler.


EA(EA/AÖ)