Sivasspor'un 1-0 üstünlüğü ile sona eren maç sonrasında değerlendirmelerde bulunan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, zor bir karşılaşmadan galip ayrıldıkları için oyuncularını kutladığını belirterek, "3 haftadır galip gelemiyorduk, şanssızlık yaşıyorduk. Sakat ve cezalıların yanı sıra yediğimiz kötü goller vardı. Bütün herşey üstümüzdeydi ve bunu kırmamız gerekiyordu. Eskişehir takımı çok iyi bir takım. Ligin en iyi takılarından biri ve iyi futbol oynuyorlar. Zor olacağını biliyorduk. Arkadaşlarımı kutluyorum. İnanılmaz mücadele ettiler. Kaleci ve defans hata yapmadı. Forvetimiz mükemmel pozisyonları değerlendiremedi. Maçı daha kolay hale getirebilirdik. Kötü gidişe dur dedik. Umarım bundan sonra istediğimiz gibi gider. İlk yarıyı iyi bir yerde bitirdikten sonra ikinci yarı takviyeler ile iyi bir noktaya geleceğimizi düşünüyorum. İyi bir galibiyet aldık. Bunu sonuna kadar sürdürmek istiyoruz" dedi.

DOĞA KÜFÜR YÜZÜNDEN OYNAMADI 

Çalımbay, maça ilk on birde başlayacağı açıklanan, ancak daha sonra rahatsızlandığı gerekçesi ile yerine Mehmet Nas'ın sahaya sürüldüğü Doğa Kaya konusunda da açıklama yaptı. Çalımbay, Doğa'nın rahatsızlığı bulunmadığını, ısınma için sahaya çıktığında kendisine yönelik taraftarların küfürlü tezahüratları nedeniyle oynamak istemediğini ve bu nedenle değiştirdiklerini söyledi. Çalımbay, "Maçtan önce oyuncumuza küfür edilmesi, çok çirkin. Sivaslılara mal edilemez, ama oyunculara sahip çıkılması gerekiyor. Sivas taraftarın bu kişilere izin vermemesi gerekiyor. Bize geldi ve oynayamayacağını söyledi ve bu yüzden değiştirdik" dedi.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise rakibin son 4 haftadır galip gelemediğini belirterek, "Önceki haftalardaki sonuçlar onlar için bu maçı olmazsa olmasa getirdi. Sahada zorlu geçeceğini düşünüyorduk. Rakibi bize karşı oyun planının neler olabileceğini biliyorduk. 15 dakikada bir duran top sonrası gol yedik. Sonrasında oyun adına kazanmak adına her şeyi denedik. Çok sert bir savunma ile karşılaştık. İlk yarı çok faullü bir oyun vardı. Bunu açabilmek adına biz ilerleyen dakikalarda bazı riskler aldık. Son dakikalarda bir kaç kontra dışında pozisyon vermedik, ama kazanamadık. Her koşul ve saha şartlarında gole gitmek ve gol yapmak olgunluğunu göstermeliyiz. Bugün bundan uzak kaldık, ama oyun kontrol altındaydı. Bunu yapabilecek kapasitemiz var. Bu bizim için bir deneyim. Bundan yola çıkarak önümüzdeki dönemde oyunu nasıl çevirebileceğimizi düşünerek bir olgunlaşma bekliyorum. Oyunu kazanma adına takımın oyuna koyduğu coşkunun kazanımıyla ve önümüzdeki haftalrada bu kazanım duygusuyla devam edeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Sivassporlu futbolcular Mehmet Nas, Rajnoch ve Kaleci Borjan, son haftalarda kötü bir gidişatları olduğunu, ancak bu maçta arzulu istekli bir oyunla hak ettikleri bir 3 puan aldıklarını ve önceki haftalardaki mağlubiyetleri unutturduklarını dile getirdi. Karşılaşmada çok iyi mücadele ettiklerini belirten futbolcular, sonraki haftalarda daha iyi noktalara gelmeyi hedeflediklerini söyledi.

Eskişehirsporlu futbolcular Veysel ve Nuhiu ise son 5 haftadır mağlubiyetleri bulunmadığını belirterek, Sivas gibi bir deplasmandan iyi bir netice almak istediklerini, Sivasspor'un da son haftalardaki kötü gidişatı nedeni ile onların da galibiyete ihtiyacı vardı. İlk dakikalarda etkili olamadık diye değerlendirmelerde bulundular.

 

GC (EA/RT)