1-1 sonuçlanan karşlaşma sonrasında değerlendirmelerde bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, son Fenerbahçe maçında olduğu gibi yine haketmedikleri bir sonuç aldıklarını belirterek, "İlk yarıyı çok iyi şekilde geçirdik. Golü atmadan önce 3-4 net gol poziyonu bulduk. Bunları gole çevirsek cok ciddi bir sonuç olacaktı. Golü attıktan sonra yine net gol pozisyonları yakaladık. Bizim defansif organizasyonumuz güvenliydi, rakibe pozisyon vermedik. İkinci yarıda ilk 30 dakikada yine aynı şekilde devam ettik. Bu 30 dakika içerisinde yine pozisyonlar bulduk. Atacağımız gollerle maçı bitirebilirdik. Son 15 dakikada oyun biraz değişti. Bu biz istediğimiz değildi. Rakip topu kazandığı zaman, devamlı ceza sahamıza doğru uzun oynadılar. Biz orada defans güvenliğini elden bırakmamaya çalıştık. Bunun sonucunda bizim için atağa çıkma adına boşluk yaratıldı. Ve atağa çıkmak için bir çok şansımız oldu, goller de atabilirdik. Çok kez kaleci ile karşı karşıya kaldık. Bazı pozisyonlarda son pası iyi yapabilsek, sonuç iyi olacaktı, ama ikinci golü atamadık. Golden önce olan bir pozisyonda oyuncumuzun pozisyon hatası nedeni ile pozisyon verdik. Daha sonrasında gelen gol, var ki bunu kimse kontrol edemezdi. Ceza sahasının uzağından çok güzel gelen bir şutla oldu. Kendi cezamızı kendimiz kestik diyebiliriz. Pozisyonları değerlendirsek bunları konuşuyor olmayacaktık. Genel anlamda baktığınızda defansif organizasyon iyi bir şekilde yaptık. Rakip özellikle uzun toplarda tehlikeye yaratacak bir takım ama iyi bir şekilde kontrol ettik. Ama son maça bakarsak, daha iyi oynadığımızı bir adım daha ileri attığımızı söyleyebiliriz" dedi.

4 maçtır kazanılamamasının sorulması üzarine ise, "Genel olarak bazı sıkıntılar yaşadık. Ben bunları mazeret olarak görmedim. Benim işim mazeret üretmek değil, bu sorunları nasıl aşabiliriz üzerine. Benim görevim devamlı öne bakarak cesur bir şekilde oyuncularıma da bu cesarati vererek bunları iyileştirmek. Mazeret her zaman çıkarırsınız ama benim işim bunlardan ders alıp ileride daha iyi neler yapabiliriz olacak. Bizim öncelikle hedefimiz play-off olacak. Az sıkıntılı veya sıkıntısız play-off mutlaka olacak." diye konuştu.

Kontraktan yakaladıkları pozisyonları iyi değerlendirmediklerini söyleyen Carvalhal, "Maçın genelinde 2 hatamız var. Birincisi hızlı atakları gole çevirememek. İkincisi rakibin gol vuruşunu engelleyememek. Ona da zaten kimse bir şey yapamaz. En son vuruşları biz maalesef beceremedik" diye konuştu.

ÇALIMBAY MEMNUN

Sivasspor Teknik Direktör Rıza Çalımbay ise zor bir maç olacağını bildiklerini belirterek, "Karşımızda 3 maçtan bu yana galip gelemeyen bir rakip vardı. Bu maçı çıkış maçı olarak görüyorlardı. İlk yarı istediğimiz gibi oynayamadık, ama ikinci yarıda takım mükemmel oynadı. Arkadaşlarımı ikinci yarıdaki iyi oyunları için tebrik ediyorum. İkinci yarıda bulduğumuz pozisyonlarda maalesef son vuruşları iyi yapamadık. Böyle bir maçtan puanla ayrılmak çok önemli" dedi.

Play-off şanslarını sürdürmek için üst üste oynayacakları önemli maçları kazanmaları gerektiğini belirten Çalımbay, "Biz eğer Play-off'u hedefliyorsak önümüzde oynayacağımız maçların hepsinden puanlar almamız yüzde yüz şart. Onun için biz de böyle düşünüyorduk. Bundan sonra üstümüzdeki takımlar ile oynayacaktık. Bu o maçların ilkiydi. İlk maçımız bitti, kalan 4 maçımızı da iyi şekilde bitirerek play-off'a kalmak istiyoruz" dedi.

Beşiktaşlı futbolculardan Tomas Sivok, ilk yarıdaki oyun ile devre arasına önde girmeyi hak ettiklerini belirterek, "Maça iyi başladık, pozisyonlarımız vardı, oyuna hakimdik. İkinci yarıda ileride top tutamadık. Sivas baskı kurdu üzerimizde. Beraberlik aslında maçın skoruydu" dedi.

Filip Holosko ise, "İlk yarıdaki oyunumuzda maçın hakimiydik. Pozisyonlardan birinde Veli, Fernandes karşı karşıya kaçırdı. Nihayetinde ilk yarı önde girdik. İkinci yarıda ilerde ve orta sahada top tutamadık. İkinci yarıda oyunumuzla galibiyeti hak ettiğimizi söylememiz mümkün değil" diye konuştu.

Sivassporlu futbolcular Uğur Kavuk, Erman Kılıç, Kadir Bekmezci ilk yarıda istedikleri oyunu oynayamadıklarını ve Beşiktaş'ın daha çok pozisyonlar bulduğunu ama ikinci yarıda maçı çevirmek için sahaya çıkarakak daha iyi oynadıklarını, maçı kazanamadıklarını, ama beraberliğin de kötü sonuç olmadığını dile getirdi.

İBRAHİM TORAMAN SİVASLILARLA TARTIŞTI 

Karşılaşmanın bitiş düdüğü ile birlikte Sivasspor taraftarı aslen Sivaslı olan ve ailesi de Sivas'ta yaşayan İbrahim Toraman'ı ıslıkladı. Sinirlenen oyuncunun soyunma odasına girerken, Sivassporlu taraftarlara küfür ettiği gözlendi. Sinirli oyuncuyu Teknik Direktör Carlos Carvalhal sakinleştirmeye çalıştı.



GC (EA/RT)