Şike soruşturması sürecinde 8 ay tutuklu kaldıktan sonra geçen hafta mahkemenin tahliye ettiği Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, sürecin ardından dün ilk kez kente geldi. Başkanı taşıyan Anadolujet kar neden ile Sivas'a inemeyince karşılamaya gelen binlerce taraftar hüsran yaşadı. Uçağı Kayseri'ye inen Başkan Mecnun Otyakmaz dün akşam karayolu ile kente ulaştı. Başkanı karşılamaya gelen ancak eli boş dönen taraftarlar için Sivasspor tesisleri içindeki üzeri kapalı sentetik çim sahada program düzenlendi. Tesislere gelen binlerce taraftar Başkan Mecnun Otyakmaz'a sevgi gösterisinde bulundu. Program öncesinde dua edilerek kurban kesimi yapıldı. Ardından programın yapıldığı alana giren Başkan Otyakmaz,tezahüratlar eşliğinde taraftarları selamladı. Sivasspor taraftarı başkanla tokalaşmak için sıra oldu.

Dün hava muhalefeti nedeni ile havalanına gelen taraftarların geri dönmek zorunda kalmalarından dolayı üzüldüğünü söyleyen Başkan Mecnun Otyakmaz, "Ne yazıkki uçağımızın inememesinden dolayı çok sayıda hemşerimiz mağdur oldu, üşüdüler. Bir taraftan üzüldüm bir taraftan da oraya geldikleri için mutlu oldum." dedi. Dava sürecine değerlendiren Otyakmaz, "Bu tip şeyler herkesin başına gelebilir. Manevi olarak ithamlar çok ağırdı. Altından kalkılacak gibi değildi. Ancak hemşehrilerimizden gelen mektup ve telgraflardan sonra moralim yerine geldi ve ondan sonrasını aşmak benim için çok daha kolaydı. 8 aylık sürede ifade verme fırsatını yaklayınca her şey net bir şekilde ortaya çıktı ve tekrar özgürlüğümüze ve memleketimize kavuştuk. Sivas'ı ve Sivasspor'u özlediğimiz bir kez daha hissettim. Metris'te de Sivasspor ile yatıp kalkıyorduk. Takımın aldığı sonuçlar ilk haftalarda moralimiz bozulmuştu ama ilerleyen haftalarda son iki yıldan uzak başarılı bir görüntü geçirdik. Bu bizim moralimizi düzeltti. Şampiyonluğa oynadığımız dönemdeki durumlara yaklaştık. Bundan sonraki sezonlarda ddaha tehlikeli bir takım haline gelebileceğimizi düşünüyorum." dedi. Tedbir kararı kaldırılmadığı için Gençlerbirliği maçını izleyemediğini ama Galatasaray maçında tribünde olacağını belirten Otyakmaz, "Tahliye işlemleri cumartesi sabah bittiği ve Pazartesi genel kurul olduğu için ortada kurul olmayınca Gençlerbirliği maçını izleyemedik. Şimdi tedbir kaldırıldı. İlk kez taraftarımızla buluşacağız. Galatasaray maçında galibiyet bekliyoruz. İki takım için de çok önemli karşılaşma. İnşallah arzu ettiğimizi alır ve lige yeri bir renk getiririz. Malum puan durumu açılmış durumda. Ligin biraz daha hareketlenmesi için galibiyete ihtiyacımız var" diye konuştu.

Otyakmaz, "Kar yağışı altında karşılamaya gelen yiğidolara ve dava sürecinde destek olan herkese teşekkürler ediyorum" diyerek sözlerini noktaladı.