İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un 1-0 üstünlüğü ile sona eren maçın ardından değerlendirmelerde bulunan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Beklemediğimiz bir mağlubiyet aldık. Maçın zor olacağını çok iyi biliyorduk. İki takım için de önemliydi. Bir galibiyetle ilk 8'i garantileyecektik. İlk yarı ortadaydı. İkinci yarı başlarken çok iyi pozisyonlar bulduk ve kaçırdık. Sonra golü yedik. Golden sonra istediklerimizi yapamadık. Mücadele iyi ama girdiğimiz poziyonları kaçırdık, son pasları doğru kullanamadık. Şu ana kadar takımın performansı çok iyiydi. Bu maç bizim kırılma maçımızdı. Kaybetmemiz çok üzücü. Bunu telafi edecek bir maç Samsun maçı. Samsun maçını kazanmak istiyoruz. Son maçı ve kupa maçını da bu oyuncular oynayacak. Galatasaray ve Manisa maçından sonra ufak bir konsantre eksikliği oldu. Bunun neticesinde istemediğimiz bir mağlubuyet oldu. Play-off a gitmek istiyoruz. Samsun maçını çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bugünkü oyun ve arkadaşlarımızın performansına üzüldüm, böyle sonuç beklemiyordum." diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Antrenörü Zafer Turan, ise maçın hem Sivasspor hem de kendileri için önemli olduğunu belirterek, "Ligin bitimine 2 hafta kala iki takım da ilk 8 için mücadele ediyor. Bizim galibiyetten başka düşüncemiz yoktu. Aksi olsa ilk 8 dışında kalacaktık. Daha akıllı ve daha yürekli oynadık. Saha şartları ağır kış şartları nedeni ile çok kötüydü. Bu doğrultuda bizim oynamamız gerekiyordu. Biz pas yapmayı seven bir takımız ama bu sahada mümkün değildi. Golü bulduktan sonra oyun bizim istediğimiz yönde gelişti. Kontratağı iyi oynayan bir takımız. Sivasspor da iyi pozisyonlar budu. Belki onlar atsa onlar kazanacaktı. Haftaya oynayacağımız maçı da kazanmak zorundayız. İnşallah bu sevinci haftaya perçinleriz." dedi.

Sivassporlu futbolcular, Uğur Kavuk, Murat Akça ve Faty, maça iyi başladıklarını ve öne geçebilecek pozisyonları da bulduklarını, ancak bir anlık hatayla golü kalelerinde gördüklerini belirterek, son Samsun maçını kazanarak play-off'a kalmayı garantilemek istediklerini dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcular Pierre Webo ve Ekrem Dağ, zorlu bir fikstürü geride bıraktıklarını belirterek, buraya gelirken galibiyetten başka şanslarının olmadığını ve bunun bilincinde baskı altında maça hazırlandıklarını belirterek, ilk yarıda bu baskıyı üzerlerinde hissettiklerini, ikinci yarıda ise golü bulduktan sonra rahatlayıp haklı bir galbiyet aldıklarını dile getirdi. Bu galibiyetle play-off yolunda önemli bir avantaj yakaladıklarını ve bunu başararak Avrupa'ya gitme hedefinde sonuç almak istediklerini dile getirdi.


GC(EA/Aİ)