Eskişehirspor'un 3-1 kazandığı karşılaşma sonrasında değerlendirmelerde bulunan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, son maçı galibiyetle kapatmak istediklerini ama başaramadıklarını belirterek, "Bütün düşüncemiz oydu. Düşünceleri sahaya yansıtmak bizim için çok szordu. Takım kafa ve fizik olarak çok yorundu. Mükemmel bir grafik çizdik ve ligi iyi bitirdik. Takımda düşüşler ve bıkkınlık başladı. Türk futbolcusu böyle bir lige alışık değildi. Her takımda bıkkınlık veya düşüş olacaktı. Bu da bizim takıma yansıdı. Eneramo'nun da son maçıydı. Oynatmak zorundaydık. Galibiyetle bitsin istedik ama oyunda çok kötü goller yedik. Girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. İki topumuz direkten döndü. Ben futbolcularımdan çok memnunum. Ben futbolcularıma şu maçta kızamıyorum bile. Lig boyunca tüm zorluklara rağmen çok iyi mücadele ettiler. Önümüzdeki sezon bu takım 7-8 takviye ile çok daha iyi yere gelecektir. Önümüzdeki sezon daha yukarılarda olacaktır" dedi.

Beşiktaş'tan teklif olup olmadığı konusunda ise, "Bunun şu an yeri değil. Henüz kendi takımımla da görüşmedim, şu an bize gelen öyle bir şey deyok. Kendi takımımızla da konuşup gerekeni yapacağız" diye konuştu.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise, "Bugün sadece bir sonuç alındı. Ligin sonucu belli oldu. Bursaspor'u tebrik ediyorum. Umarım ülkemiz bir daha böyle bir süreci yaşamaz. Bu sürecin bir şeyler katmasını umut ediyorum. Futbolda oluşturduğu etkileri anlayıp önümüze bakmalıyız. Önümüzdeki yılın planlamasında futbolun artık futbolla değerlendirildiği bir dönem yaşansın istiyoruz. Futbolun gerçek değerlerinin futbolun içinde konuşulmasını istiyoruz. Benim dileğim bu yönde." diye konuştu.

Sivassporlu Mehmet Nas ve Uğur Kavuk, taraftarlarına 3 puanla veda etmek istediklerini ama bunu yapamadıklarını, Eskişehir'in iddiası nedeniyle daha iyi oynadığını belirterek, "Bu sene iyi başlamıştık ama play-off kötü bitirdik. İnşallah yeni sezonda daha iyi bir takımla başarımızı sürdürmek istiyoruz." dediler.

ENERAMO VEDA ETTİ

Öte yandan Sivasspor'un Nijeryalı golcüsü Michael Eneramo Eskişehir maçıyla Sivasspor formasına veda etti. Maçtan sonra değerlendirmelerde bulunan Eneramo, bugün iyi oynamalarına rağmen kaybettiklerini, yine de iyi mücadele ettiklerini dile getirdi. Takımdan ayrılacağını belirten Eneramo, "Bugün son maçımızı oynadık. Arkadaşlarım bana iyi davrandılar. İyi bir sezon geçirdik. Goller attım ama bu takımın perormansından kaynaklandı. Hocamız da bana bu fırsatı verdi. Son maçım olduğu için arkadaşlarımla vedalaştım. Türkiye ve yurt dışından kulüplerle temaslar var. Şu an nereye gideceğimi tam olarak bilmiyorum. Evime gidip dinlendikten sonra teklifleri değerlendireceğim." dedi.

Eskişehirsporlu kaleci Kayacan ve Serdar Dursun ise iyisiyle kötüsüyle bir sezonun geride kaldığını belirterek, kazanmalarına rağmen Bursa'nın da kazanması ile ligi ikinci sırada bitirdiklerini, gelecek sezon daha iyi bir noktada olmak istediklerini dile getirdi.


EA(EA/Aİ)