Kentte öğlen saatlerinden itibaren aralıklarla etkili olan kar yağışı 4 Eylül Stadı zemininde az miktarda kar birikmesine neden oldu. Statta görevli ekipler karları sıyırarak sahayı temizledi. Karşılaşmanın başlama saatinde 4 Eylül Stadı'ndaki hava sıcaklığı eksi 3 derece olarak ölçüldü. Karşılaşma hafif kar yağışı altında başladı.

FERNANDES ONBİRDE, SİMAO YEDEK

Beşiktaş'ta kırmızı kart cezası nedeni ile 2 hafta takımından uzak kalan Portekizli oyuncu Fernandes yeniden kadrodaki yerini aldı. Siyah Beyazlılar forvette yine Mustafa Pektemek'e yer verirken, sağ kanatta genç oyuncu Tanju görevlendirildi. Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal Simao'yu yedek bırakırken, Necip'e ilk onbirde şans tanıdı. Fenerbahçe maçında forma giyen Eran Gülüm de yedekler arasında yer buldu.

500 TARAFTAR DESTEKLEDİ

Beşiktaş taratarları için kale arkası tribününde yer alan 800 kişilik misafir tribünü ayrıldı. İstanbul ve çeşitli çevre illerden gelen 500 dolayında taraftar kendilerine ayrılan yerde takımlarına destek verdi. Rakip takım taraftarları biletleri 5 liradan satıldı. Kar yağışı nedeni ile özellikle kale arkasındaki tribünlerin temizlenmesi nedeni ile tartan pist bölümünde metrelik kar yağınları dikkat çekti. Sivasspor'u ise yaklaşık 5 bin dolayında taraftar destekledi.

Karşılaşmayı izlemek üzere yerel ve ulusal basından 76 gazeteci akreditasyon yaptırdı.

Isınmak için sahaya ilk olarak Sivassporlu futbolcular çıktı. Sivassporlu taraftarlar başarılı bir grafik çizen takımlarını tribünlere çağrarak alkışlarla destek verdi.