Müsabakalara Kırkpınar'da baş pehlivanlık unvanını kazanan çok sayıda pehlivanlar katıldı. Öğle sıcağında başlayan müsabakalar geç saatlere kadar sürdü.

BAŞ PEHLİVAN RECEP KARA

Şile Yağlı Güreşleri'nde Baş Pehlivan Recep Kara oldu. Mehmet Yeşilyeşil ile karşılaşan Kara müsabakanın galibi oldu. İkinciliği Mehmet Yeşilyeşil üçüncülüğü Abdullah Güngör kazandı. Baş altı karşılaşmalarında ise Şileli Pehlivan Fatih Koyuncu birinciliği kazanırken ikinciliği Mecit Yıldırım üçüncü Mehmet Taşcı aldı. Minik pehlivanların güreşleri seyirciler tarafından beğeni ile izlendi.

KAYMAKAM ŞÜKRÜ GÖRÜCÜDEN DİKKAT ÇEKEN KONUŞMA

Şile Kaymakamı Şükrü Görücü, "Şile'de bir sorunumuz yok. Birlik berberlik Şile'de doruğa ulaşmıştır. Biz ülkemizde de bu birlik beraberliği istiyoruz. Ne yazık ki vatanımızı bölmek isteyen hainler hiç boş durmuyor. Antep'de şehitler verdik. Hakkari'de şehitler verdik. Şırnak Uluderede şehitler verdik. Biz bu şehitleri daha önce de verdik yarın da vereceğiz. Kanla boyamadan kumaştan bayrak şehidi olmayan topraktan vatan olmaz. Televizyonları izliyor gazeteleri okuyorsunuz kimin kimle kucaklaştığını da biliyorsunuz. Daha fazla bir şey söylemek istemiyorum." dedi.