Bari ve Cremona savcılıklarının yürüttüğü şike soruşturmasında adı geçtiği gerekçesiyle, İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) Disiplin Komitesi tarafından Cuma günü 3 yıl men cezası verilen 31 yaşındaki defans oyuncusu Emanuele Pesoli, Cumartesi sabahı federasyonun Roma'da bulunan binası önüne kendisini zincirleyerek, açlık grevine başladığını açıkladı.

O FUTBOLCULARLA YÜZLEŞMEK İSTİYORUM


Savcılara itiraflarda bulunan meslektaşları Carlo Gervasoni ve Filippo Carobbio'nun açıklamaları ve telefon dinleme kayıtları üzerine, 21 Mayıs 2011 tarihinde oynanan Siena-Varese karşılaşmasında şike yaptığı ortaya çıkan Pesoli, DHA muhabirine konuştu. Verona'yla henüz bir anlaşmaya imza atan Pesoli, "Masumum. Onurlu bir futbolcu ve iyi bir insanım. Bunu ispatlamak için tüm gücümle çalışacağım. Tek suçum, maçı satmayı teklif ettikleri o telefona cevap vermemdir. Ona da zaten 'hayır' cevabı vermiştim. Gidebildiği yere kadar bu protestomu sürdüreceğim. Federasyon savcılarından de olumlu bir mesaj bekliyorum" dedi.

Bu protestoyu sadece kendisine verilen sportif yasaktan dolayı yapmadığını dile getiren Pesoli, "Beni kim suçladıysa onlarla yüzleşmek için yapıyorum. Bu haksız suçlamayla kariyerimi olduğu kadar özel hayatımı da riske attılar. Bu men cezası onaylanırsa mutlak olarak hayatım alt üst olacak. Haklı olduğumu ispatlayana kadar bütün gücümle bununla mücadele etmek istiyorum" diye konuştu.

TEMYİZDE LEHİME KARAR VERİLECEK

19 ve 20 Ağustos'ta temyiz talebinin değerlendirmeye alınacağını ve o gün aklanacağına inandığını ifade eden Pesoli, "Ben 1. dereceden cezalandırıldım. O gün umuyorum ki doğru bir karar verilecek. Tam da bu nedenle buradayım. O gün beni suçlayanlarla karşı karşıya geleceğiz. Temyizde de aleyhime karar verilirse, bu sefer de İtalya Olimpiyat Komitesi'nin (CONI) hakemleri dosyayı değerlendirmeye alacak. Ancak umarım ki iş oraya kadar gitmez" dedi.

Federasyonun alelacele kararlar aldığını savunan Pesoli, "Temyizde daha fazla düşünüp, karar vermeliler. Çünkü bir insanın hayatı söz konusu" dedi.

Juventus Teknik Direktörü Antonio Conte de, şikeyi bildiği halde yetkili makamlara bildirmediği gerekçesiyle 10 ay hak mahrumiyeti cezası almıştı. Aynı gün, Grosseto ve Lecce takımları da ikinci lig olan Serie B'den düşürülmüştü.