" id="">



Şikede Riera’lı savunma!

Liverpool maçında şike yaptığı iddia edilen Debrecen kalecisi Poleksic konuştu.


Kuyt’ın golünü yedim ama Riera ve Gerrard ve Torres’in şutlarını nasıl kurtardığım ortada” dedi.

Macaristan temsilcisi Debrecen’in kalecisi Vukasin Polekszic, 16 Eylül 2009 tarihinde Liverpool ile oynanan Devler Ligi E Grubu karşılaşmasında Singapur kaynaklı bir şirket aracılığıyla bumaçta 2’den fazla gol yemek için anlaştığı iddialarına yanıt verdi.

“Maçı izleyenler konuşulan şeylerin ne kadar saçma olduğunu görür. Liverpool’a karşı iyi bir oyun ortaya koyarak 1-0 kaybettik. Çok sayıda kurtarış yaptım. Riera, Gerrard, Torres ile karşı karşıya kaldığımız pozisyonu kurtardım. Bu pozisyonlar şu anda hatırlayabildiklerim... İnsanların hakkımda söyledikleri şeylere inanamıyorum. Fakat temiz olduğuma sonuna kadar inanıyorum” diye konuştu.

Delil yetersizliğinden kurtardı Karadağlı kaleci bundan 1 ay sonra oynanan ve Fiorentina’nın deplasmanda 4-3 kazandığı karşılaşmada şike yaptığı gerekçesiyle 2 yılmen cezası almış, cezası geçtiğimiz haziran ayında dolmuştu.

Poleksic bu maç için şike teklifi aldığını itiraf etti. “1 hafta yada 10 gün önce birisi beni aradı. O maçta şike yapacağımı söyledi. Kim veya nereli olduklarını bilmiyorum. Onlara bunu asla yapmayacağımı söyledim. Ancak suçluyum. Çünkü bu konuşmayı çok korktuğum için polise bildirmedim ve maça da yeterince odaklanamadım” diye konuştu.

Cezanın ardından futbola geri dönen Poleksic “Çoğu futbolcu 6 ay sakatlıktan sonra bile çok zorlanır. Ancak ben iki yıl sonra yeniden sahalardayım. Güçlü bir kişiyim. Bunları atlattım” dedi.

30 yaşındaki kaleci futbol kariyerine Debrecen’de devam ediyor. Bu sezon 9maçta forma giydi. Öte yandan Poleksic’in takım arkadaşı Norbert Meszaros ise aynı müsabakada şike yaptığı gerekçesiyle 6 ay men cezası almış, ancak ceza delil yetersizliği nedeniyle bozulmuştu.

Poleksic’in Liverpool maçı performansı

* Maçta 90 dakika sahada kaldı.
* Toplamda 5 kurtarış yaptı.
* Yüzde 83 kurtarış oranıyla oynadı.
* 16 pas attı, bunların 5’i isabetliydi
* Pasta yüzde 32 isabet oranı yakaladı.

" id="">