Türkiye Hokey Federasyonu'nun 2012 yılı faaliyet programında yer alan Kadınlar Açık Alan Süper Lig 1'inci Etap müsabakalarına 10 takım katıldı. Fener sahasında oynanan ilk maçta Abant İzzet Baysal, Nizip Halk Eğitim Merkezi ile karşılaştı. Müsabaka, öğle saatlerine doğru hava sıcaklığının artması nedeniyle sabah 08.00'da başladı. Karşılaşmanın hakemi, sabah olmasına rağmen sıcak ve nemden bunalan sporcular için ilk yarıda 1 dakikalık su molası vedi. Sporcular, saha kenarına gelip su içerek serinlemeye çalıştı. Maç sonunda Abant İzzet Baysal, rakibini 3- 0 mağlup etti. Ardından oynanan ikinci maçta ise Alanya Belediyesi ile Konya Büyükşehir Belediyesi 3- 3 berabere kaldı.

1- 6 Ağustos tarihleri arasında yapılacak müsabakaların tümünün, sporcuların sıcak havadan etkilenmemesi için sabah ve akşam saatlerinde oynanacağı belirtildi.

Zonguldak'ta 1'inci etap karşılaşmalarının tamamlanmasından sonra aynı takımlar, başka bir kentte 2'nci etapta mücadele edecek. Karşılaşmalar sonunda ilk iki sırayı alan takımların Türkiye'yi Avrupa kupalarında temsil edeceği, son ikide kalan takımların ise bir alt kümeye düşeceği bildirildi.



DS(EE/BT)