Avrupa Halter Şampiyonası'nda, erkeklerde 77 kiloda Semih Yağcı silkmede 4'üncü, koparmada ise 9'uncu oldu. Silkmede ilk hakkında 86 kiloya kaldıramayan Semih, ikinci denemesinde başarılı oldu. Son hakkında 188 kiloya çıkan Semih Yağcı bunda da başarılı olamayınca 4'üncülükle yetindi. Koparmada ise ilk hakkında 150 kilo kaldıran milli sporcu, daha sonraki denemelerinde ise 154 ve 155 kiloda başarılı olamadı. Milli halterci, 150 kiloluk kaldırışıyla 10 sporcu arasında 9'uncu sırada kaldı.

Koparma müsabakalarında altın madalyayı Rumen Razvan Martin 159 kiloyu kaldırarak kazandı. Arnavutluk'tan Erkand Qerimaj, koparmada 158 kilo ve tartı farkıyla ikinciliği, Moldovalı Alexandru Dudoglo ise 158 kilo ve tartı farkıyla üçüncülüğü aldı. Silkmede ise Arnavutluk'tan Erkand Qerımaj 190 kilo kaldırarak birinci olurken, Romanyalı Razman Martin 188 kilo ile ikincilik elde etti. Arnavutluk sporcusu Erkand Qerımaj koparma ve silkme toplamında da birinciliği kimseye kaptırmadı.

BAYANLARDA GÜNE DAMGAYI VURDUK

Erkekler yarışmaları öncesinde bayanlar 63 kiloda Sibel Şimşek, koparma, silkme ve toplamda 3 altın, Neslihan Okumuş ise silkme ve toplamda 2 bronz madalya kazandı. Sibel Şimşek, kilosunda çok rahat bir müsabaka çıkardı. Türk halterci koparmada tek hakkını kullanarak 100 kilo kaldırırken, silkmedeki ilk hakkında 121, ikinci denemesinde de 125 kilo kaldırarak 2 altın madalyaya ulaştı. Altın madalyayı garantileyen Sibel Şimşek, son hakkını kullanmadı ve toplamda da 225 kilo ile üçüncü altınını aldı.

Aynı müsabakada yarışan Neslihan Okumuş ise koparma müsabakalarının tersine silkmede iyi bir performans ortaya koydu. Türk halterci ilk hakkında 110, ikinci denemesinde ise 113 kiloyu kaldırmayı başardı. Neslihan Okumuş, son hakkında da 115 kiloyu kaldırarak, tartı farkıyla bronz madalyanın sahibi oldu. Okumuş, silkmede toplam 115 kilo ile ikinci bronzunu aldı. Macaristan'dan Nikoletta Nagy, silkmede 116 kiloyla gümüş madalya alırken, toplamda da 210 kiloyla yine gümüş madalya kazandı.



SE (SU/RT)