Çakır'ın yönettiği maçta Shevchenko şov!

Cüneyt Çakır'ın yönettiği 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası maçında Ukrayna, Shevchenko'nun attığı gollerle İsveç karşısında 2-1 üstün geldi...

23:38 | 11 Haziran 2012
Çakırın yönettiği maçta Shevchenko şov!

Karşılaşmada ilk golü İsveç adına 52. dakikada Zlatan Ibrahimovic kaydetti.

Bu golden 3 dakika sonra Ukrayna'nın kaptanı Shevchenko sahneye çıktı ve dakikalar 55'i gösterirken durumu 1-1'e taşıdı.

61. dakikada tekrar sahneye çıkan Shevchenko, kendinin ve takımının ikinci golünü atarak takımına 3 puanı getirdi.

Karşılaşma 2-1'lik skorla sona erdi...

 

EURO2012'de grup maçlarının sonuncusu olan Ukrayna-İsveç mücadelesi 35 yaşındaki efsane yıldız Andriy Shevchenko'nun şovuna dönüştü.

EURO2012'ye Polonya ile birlikte evsahipliği yapan Ukrayna, Türk hakem Cüneyt Çakır'ın yönettiği D Grubu'ndaki ilk maçında efsane kaptanı Andriy Shevchenko'nun attığı gollerle İsveç'i 2-1 mağlup etti.

Favori olarak İsveç'in gösterildiği karşılaşmada enfes bir futbol ortaya koyan Ukrayna, İsveç'in kaptanı Zlatan Ibrahimovic'in 52. dakikadaki golüyle 1-0 geriye düştü. Ancak 35 yaşındaki Ukrayna'nın efsanesi Andriy Shevchenko 55. ve 61. dakikalardaki golleriyle takımını galibiyete taşıdı. Ukrayna'nın gol makinesi Shevchenko'nun Avrupa'da Türk takımlarına attığı gollerden sonra spikerlerin klasikleşen "Döndürmeyin Shevchenko'yu" söylemi bu kez Avrupa Şampiyonası'nda İsveç'e karşı gerçekleşti.

Türk hakem Cüneyt Çakır maçta başarılı bir yönetim sergilerken yardımcıları Bahattin Duran ve Tarık Ongun da verdikleri kararlarla alkış topladılar.

Bu sonucun ardından Ukrayna 3 puanla D Grubu'nda liderliğe yükselirken İsveç sonuncu sırada kaldı. Gruptaki diğer maçta Fransa ile İngiltere 1-1 berabere kalmıştı.

UKRAYNA ÇOK ZORLADI

İsveç'in favori olarak gösterildiği karşılaşmada Ukrayna oynadığı futbolla tüm tahminleri tersine çevirdi.

Maç boyunca İsveç savunmasını zorlayan Ukrayna, ilk yarıdaki etkili futbolu ile oyuna hakim taraftı. Shevchenko ve Yarmolenko ile birçok pozisyona giren Ukrayna net fırsatları değerlendirmeyi başaramadı.

İsveç ise ilk yarıda Ukrayna karşısındaki tek pozisyonunu 39. dakikada Zlatan Ibrahimovic'le buldu. Yıldız golcünün kafa vuruşu direkten auta giderken ilk yarı 0-0'lık sonuçla tamamlandı.

KAPTANLAR ÇARPIŞIYOR

İlk yarıda kapalı kutu şeklinde giden maçın ikinci 45 dakikası gollerle başladı.

Ukrayna karşısında pozisyon bulmakta zorlanan İsveç, ikinci yarıya iyi başlayan taraftı. Nitekim İsveç'in yıldız golcüsü Zlatan Ibrahimovic 52. dakikada sahneye çıktı ve golünü atarak takımını 1-0 öne geçirdi.

Ancak bu golden sadece 3 dakika sonra bu kez Ukrayna'nın efsanesi Andriy Shevchenko müthiş bir kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek skoru eşitleyen isim oldu.

EFSANE YENİDEN ZİRVEDE!

Maçın ilk yarısında harikalar yaratan ancak ikinci 45'te İsveç'in baskısıyla karşılaşan Ukrayna beraberlik golünden sonra tekrar toparlandı.

Shevchenko'nun attığı beraberlik golü sonrasında üstünlüğü ele geçirmek için yüklenen Ukrayna, 61. dakikada yine kaptanının attığı golle 2-1 öne geçmeyi başardı.

Kullanılan kornere ön direkte kafayı uzatan 35'lik Shevchenko, topu ağlara göndererek 1-0'lık yenilgiden attığı 2 golle takımını 2-1'lik üstünlüğe taşıdı.

ELMANDER OYUNDA AMA...

Ukrayna karşısında Zlatan'ın golüyle 1-0 öne geçen İsveç, 2-1 geriye düşmesinin ardından gol silahlarını oyuna aldı.

Galatasaray'ın yıldız golcüsü Johan Elmander, yedek başladığı maçın 71. dakikasında oyuna dahil olurken İsveç aradığı golü bir türlü bulamadı. 90. dakikada kaleci ile karşı karşıya kalan Elmander vuruşunda başarılı olamayınca İsveç'in beraberlik şansları da tükenmiş oldu.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca karşılaşma 2-1 Ukrayna'nın galibiyetiyle sona erdi.