Stratford'daki Excel Arena'da yapılan finalde İranlı rakibini mağlup eden 23 yaşındaki Servet Tazegül, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda bronz madalya kazandıktan sonra 2012 Londra'da altın madalyanın sahibi oldu.

İlk raundu 1-1 tamamlayan milli sporcumuz, son raunda 5-3 önde girdi. Servet, bu raundu 2-1 kaybetmesine rağmen maçtan 6-5 galip ayrılıp Avrupa ve Dünya Şampiyonluğunun ardından Olimpiyat Şampiyonu unvanını elde etti.

Tazegül, karşılaşma sonrası Türk bayrağı ile tur atıp, şampiyonluğunu kutladı. Bu kiloda bronz madalyaları ABD'li Terrence Jennings ve Afgan Rohullah Nikpah kazandı. Böylece Türkiye, oyunlardaki ilk altın madalyasını elde ederken, toplam madalya sayısı da 2'ye çıktı. Bu altın madalya, Türkiye'yi madalya sıralamasında 68'incilikten 38'inci sıraya yükseltti. Türkiye, daha önce de grekoromen güreş 120 kiloda Rıza Kayaalp ile bronz madalya kazanmıştı.

ALTIN MADALYAYI ANNESİNE HEDİYE ETTİ

Servet Tazegül, final maçı sonrası yaptığı açıklamada, "Hedefe ulaştım. Zaten 3 yıldır hiç yenilgim yoktu. Öncelikle Başbakanımız ve Spor Bakanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Sakatlığım vardı. Doktorlar da benimle çok ilgilendiler. Son 2 gündür antrenman yapamıyordum. Dualarla şampiyon olduğuma inanıyorum. Altın madalyamı 2 ay önce kaybettiğim anneme armağan etmek istiyorum. Altını annem için kazandım" diye konuştu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN TEBRİK ETTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, altın madalyanın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin'i arayarak tebrik etti. Başbakan Erdoğan'ın, madalya töreni sonrası Servet ile görüşeceği öğrenildi.

3 YILDA 4 ŞAMPİYONLUK

Son 3 yılda yenilgi yüzü görmeyen ve üst üste 2 Avrupa Şampiyonluğu ile bir Dünya Şampiyonluğu kazanan Servet Tazegül, Londra'daki altın madalyayla birlikte dördüncü şampiyonluğunu elde etti.

FİNALE NASIL YÜKSELDİ

Excel Arena'da yapılan müsabakalarda, ilk maçında ABD'li Jennings Terrence'yi 8-6, çeyrek finalde Ukraynalı Hryhorii Husarov'u 9-2 yenen dünya ve Avrupa şampiyonu Servet Tazegül, 4 numaralı seribaşı Büyük Britanyalı Stamper ile final bileti için karşılaştı.

Mücadeleye çok iyi başlayan milli sporcu, ilk raundu 5-0 önde kapadı. Tribünleri dolduran seyircilerin evsahibi Stamper'a yoğun desteğine rağmen maçın kontrolünü elden bırakmayan ve ikinci rauntta 1 puan alan Servet, rakibine sadece 2 puan verdi ve son raunda 6-2 önde girdi.

3. raundun hemen başında Stamper, 2 puanlık vuruşla farkı ikiye indirdi. Milli tekvandocu son raundu 4-3 kaybetse de ilk rauntta topladığı puanların avantajıyla maçı 9-6 kazandı ve finale adını yazdırdı.

 


ATATTERSALL - LONDRA / DHA (fotoğraflı)