BURAK YILMAZ HER MAÇ GOL ATACAK ANLAYIŞI BİZE SİLAH OLARAK DÖNER

Güneş, 'Burak Yılmaz çok gol atıyor, attırıyor, ama hala agresif. Kulübeye de bir tepkisi oldu, bununla ilgili düşünceniz nedir?' şeklindeki soruya ise, “Burak Yılmaz’ın kulübeye yaptığı hareketi ben görmedim, ama kulübeden hayıflanma hareketi yapılırken, sanırım Burak bunu yanlış anladı. Burak oyuna bakıldığında istekli ve arzuluydu. Burak, hem kendi gündemine, hem de Trabzonspor gündemine çok ciddi katkılar yaptı. Kamuoyu her maç sonrası ister istemez onu konuşmak durumunda. Gol atsa da atmasa da konuşuluyor. Her maç Burak gol atacak anlayışı bize silah olarak geri döner. Maç kaybettiğimiz zaman sanki Burak, kendi yüzünden kaybettiğimiz gibi sorumluluk duygusu hissediyor. O hareketten de alındı diye düşünüyorum. Olayı tam öğrenmedim. Olayı öğrenince bakacağım. Kulübeden yapılan hareketin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Burak’ın bu isteği ve arzusu olduğu sürece bu sorunları düzeltir” diye konuştu.

TAKTİK ÇALIŞMA FIRSATIMIZ BİLE OLMUYOR

Tecrübeli teknik adam, '17 günde 5 maç oynayacaksınız, bu tempo sizi yoruyor mu?' şeklindeki soruya ise sert bir cevap verdi. Güneş, şöyle konuştu: “Federasyonla ilgili konuşmak istemiyorum. Döneceğim yine aynı şeyi söyleyeceğim. Bundan bende rahatsız oluyorum. Bir şey söylüyorum, söylemek istemiyorum, kaçıyorum yine dönüp üstüme geliyor. Avrupa kupası oynuyoruz, ligde oynuyoruz. Bu hafta sadece altı günde bir maç yapma imkanı bulduk onda da idman yapma zamanımız oldu. Çoğu zaman daha kısa zamanlarda maç yapıyoruz. Taktik çalışma fırsatımız bile olmuyor. Şimdi önümüzde Kayserispor maçı var biz ertelemeyi talep ettik, ama kabul edilmedi. Sakatlıklar oluyor bu tempoda. Taşıyamıyoruz. Sadece bir maç kazanmak için söylemiyorum. Ya ligde ikinci takımla oynayacağım, yada her maça aynı takımla çıkıp bu riski almak durumundayım. Böyle bir dönemde Avrupa kupası oynuyoruz, diyoruz ki, PSV ile burada oynayacağız, ardından Kayseri’ye gideceğiz, döneceğiz Hollanda’ya gideceğiz, Avrupa kupası maçı var ve ardından yine ligde iki gün sonra Mersin’le oynuyoruz. Bizim puanımızı alabilirsiniz, ama bizim canımızı almayın, Allah aşkına. Bunları konuşmak istemiyorum ama bunu hangi akıllı yapıyorsa, gelsin düzgün yapsın, sorsun.”

BU OYUNCULAR YA SAKATLANACAK YADA BAŞARISIZ OLACAĞIZ

Güneş, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bize sadece Güngören maçında sordular, ‘Saat kaçta olsun’ dediler, bizde, ‘Ona da siz karar verin’ dedik. Bize hiçbir şey sormuyorlar zaten. Sormayada bilirler. Bize menfaat olsun diye söylemiyorum. Aynı şey Beşiktaş için de geçerli. Bu tip takımlar ön plana alınmalı. Önce milli takım, sonra Avrupa kupaları sonra lige bakmak lazım. Bu anlayışı anlatamıyoruz. Çünkü çıkarcılığı bu kadar ön plana çıkardık ki. Yazık, günah yani. Bu oyuncular ya sakatlanacaklar, ya başarısız olacağız. İkisinden birisi. Onun için bir şey söylemek durumunda değiliz, mecbur oynuyoruz. Biz şu anda normal ligi bitirdik. Lig sayısından fazla maç oynadık. Ama biz hala oynayacağız. Şu anda maç sayısı olarak sezon sonuna gelmiş olmamız lazım. Biz ise daha yeni başladık.”



YES (TM/RT)