"BU SÜRECİ ERKEN AŞMAMIZ GEREKİYORDU"

Trabzonspor Dergisi'ndeki yazısında takımının lig sıralamasındaki yeri nedeniyle bir muhasebe yapmaları gerektiğini vurgulayan Şenol Güneş, açıklamasına şöyle devam etti:

"Gelinen aşamada, aldığımız sonuçlarla taraftarları mutlu edemediğimizin bilincindeyiz. Kaybettiğimiz puanları elbette arıyoruz. Bu süreci erken aşmamız gerekiyordu ama olmadı. İstikrarlı sonuçlar elde edemedik. Amacımız kendi doğrularımızı düzgün bir şekilde aktararak oyuncularımızdan üst düzey verim almak. Bunun için de teslim olmadan çalışmalı, savaşmalı, işimize daha çok sarılmalıyız."

"ELEŞTİRİLERİ NORMAL KARŞILIYORUZ"

Rakip takımların da kendileri gibi puanlar kaybettiğini hatırlatan Şeno Güneş, sözlerini söyle sürdürdü:

"Sonuçlarla ilgili bize yönelik eleştirileri normal karşılıyoruz. Ama futbolcularımız üzerinden spekülasyon yapılmamalı. Oynayan ve oynamayan oyuncularımız sürekli gündemde tutuluyor. Bu durum, kafalarda karışıklıklara neden oluyor. Koşullar nedeniyle yapılan tercihler, zaman zaman beklenildiği gibi çıkamayabilir. Bazı noktalarda sistem değişikliğine gitmemiz gerektiğinde bunun artıları ve eksileri de olabilir. Biz iyi örnekleri geliştirmek ve arttırmak zorundayız."

"BİR HAYALİM VAR"

İşlerine olan bağlılıklarının şartlar ne olursa olsun hiçbir zaman azalmaması gerektiğini de sözlerine ekleyen Şenol Güneş, açıklamasını şöyle tamamladı:

"İyi düşünerek, camia halinde doğru adımlar atmalıyız. Başarı sadece bir kişinin omuzlarında yükselen bir değer değildir. Süreci etkileyen tüm faktörlerin bunda etkisi vardır. Hayalimde rakibi oynatmayan, sahada ezici üstünlük sağlayan bir takım oluşturmak, yatıyor. İsteklerimizi başarabilmek için de daha fazla takım olma gayretine ihtiyaç duyuyoruz. İdeallerimizi yerine getirdiğimizde hepinize daha iyi bir takım izlettireceğimizden şüpheniz olmasın."


ÖA(TM/AÖ) FOTOĞRAF