Fenerbahçe 2-2 Marsilya

Sen misin Alex'i çıkartan?

UEFA Avrupa Ligi C Grubu ilk maçında sahasında Marsilya'yı konuk eden Fenerbahçe, 2-0 öne geçtiği maçta yediği şok gollerle sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı.

Teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde daha önce Avrupa kupasında oynadığı 8 maçta Kadıköy'de galibiyet yaşayamayan Fenerbahçe, Marsilya karşısında 28. dakikada Caner Erkin, 57. dakikada Alex de Souza'nın attığı gollerle 2-0'lık galibiyete çok yaklaşmıştı ancak maçın son dakikalarında yediği gollerle neye uğradığını şaşırdı.

İŞTE FENERBAHÇE – MARSİLYA MAÇININ FOTOROMANI


Aykut Kocaman'ın kaptan Alex de Souza'yı 67. dakikada oyundan çıkarmasının ardından tamamen kendi sahasına çekilen Fenerbahçe, Valbuena'nın 83. dakikada attığı golle şoka uğradı. Maçın son dakikasında Ayew'in kafa vuruşunu savunma uzaklaştıramayınca top ağlarla buluştu ve mücadele 2-2 beraberlikle sona erdi. Bu golün ardından hakem oyunun bitiş düdüğünü çalarken Fenerbahçe şok bir sonuçla Ayktu Kocaman yönetiminde kendi evinde bir kez daha galibiyete ulaşamamış oldu.

Gruptaki bir diğer maçta ise Borussia M'gladbach deplasmanda AEL Limassol ile 0-0 golsüz berabere kaldı.

Fenerbahçe gruptaki ikinci maçında Alman ekip deplasmanda Borussia M'gladbach'a konuk olacak. Borussia Park'taki mücadele 4 Ekim tarihinde oynanacak.

puan durumu


MEHMET TOPAL MAÇA YETİŞTİ

Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Mehmet Topal, tedavisinin ardından Olympique Marsilya ile UEFA Avrupa Ligi (C) Grubu'ndaki mücadeleye yetiştirilerek, 11 kişilik kadroda yer aldı.

Sarı-lacivertli ekibin Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Mersin İdmanyurdu ile yaptığı maçta sakatlanarak sol dizinde darbeye bağlı doku zedelenmesi oluşan Mehmet Topal, tedavisinin tamamlanmasının ardından kadroya girdi.

Senegal Milli Takımı'ndan sakat döndükten sonra ligde Mersin İdmanyurdu maçında görev alamayan, hafta içi takımla antrenmanlara başlayıp karşılaşmaya hazırlanan forvet oyuncusu Sow da 11'deki yerini aldı.

Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Kuyt, Egemen Korkmaz ve Serdar Kesimal maç kadrosunda bulunmazken, sakatlık sürecinin ardından dün takımla çalışmalara başlayan ancak antrenman eksiği bulunan Krasic de 18 kişilik kadronun dışında kaldı.

ALEX YERİNİ ALDI

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, takımının son iki Avrupa kupası mücadelesinde 11'de yer vermediği kaptan Alex'i, Olympique Marsilya karşısında 11'de sahaya sürdü.

Spartak Moskova ile yapılan UEFA şampiyonlar ligi play-off turu maçlarının ikisinde de yedekler arasında yer alan Brezilyalı futbolcu, UEFA Avrupa Ligi (C) Grubu'ndaki ilk maçta kadroya girdi.

Teknik direktör Kocaman, lig ve Avrupa kupası maçları olmak üzere son dönemde genelde yedekler arasında tuttuğu Caner Erkin'i, Fransız ekibine karşı ilk 11'de oynattı. Stoch yedek kalırken, sarı-lacivertli ekipte orta alanın solunda Caner görev yaptı.

Mersin İdmanyurdu mücadelesiyle ilk resmi maçını oynayan yeni transfer Meireles, sarı-lacivertli formayla ilk Avrupa kupası mücadelesine de bu maçta çıktı.

ALEX DE SOUZA “15” DEDİ

TRİBÜNDEN SAHAYA MESAJ

Fenerbahçeli taraftarlar maç öncesi maraton tribününde açtıkları pankartla futbolculara mesaj gönderdi.

“Çubuklu” Fenerbahçe forması şeklinde hazırlanan büyük pankartta “Sırıl sıklam olsun o forma” yazısı yer aldı.

Maraton üst tribünü boydan boya kaplayan Türk Bayrağı açan tribünler, seremoninin ardından “Bizler inandık sizler inanın, bizim için bu maçı alın” şeklinde tempo tuttu.

FUTBOLCULAR TRİBÜNLERİ SELAMLADI

Maç öncesi ısınmak için sahaya çıkan futbolcular, tribünleri dolduran taraftarlardan büyük destek gördü.

Futbolcular, kale arkası tribünlerinin tezahüratları üzerine, el ele tutuşup tribünlere doğru giderek taraftarları selamladı.

Sarı-lacivertli taraftarlar, tüm takıma yapılan sevgi gösterilerinin ardından başta kaptan Alex olmak üzere futbolcuları tek tek tribünlere çağırarak sevgi gösterilerinde bulundu.

NOTLAR

-Fransız ekibini az sayıdaki taraftarı İstanbul'da yalnız bırakmadı. Statta misafir seyirci tribününde 100'ü aşkın taraftar yer alarak, Olympique Marsilya takımına destek verdi.

-Olympique Marsilya maç öncesi ısınmak için sahaya çıktığında ilk olarak tribünlerdeki yerini alan taraftarını selamladı.

33 aylık kahır

En son 2009’da Sheriff’i yenen F.Bahçe şeytanın bacağını yine kıramadı 

Marsilya’yı son saniye golü ile elinden kaçıran sarı lacivertliler, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda-ki son 6 maçta 5 beraberlik alıp, 1 kez de yenilerek taraftarlarını sevindiremedi.

F.BAHÇE, Marsilya ile 2-2 berabere kalarak UEFA Avrupa Ligi gruplarına iyi başlayamadı. Aynı zamanda evindeki Avrupa şanssızlığını da kıramadı. Sarı lacivertliler, bu sonuçla birlikte tam 2 yıl 9 aydır sahasında bir Avrupa Kupası galibiyetine hasret kaldı. F.Bahçe, seyircisi önündeki son galibiyetini 2009-2010 sezonunda Moldova’nın Sheriff Tiraspol takımına karşı 1-0’lık sonuçla almıştı. 17 Aralık 2009’da oynanan Avrupa Ligi grup karşılaşmasında sarı lacivertlilerin tek golünü Uğur Boral atmıştı. Fenerbahçe, bu tarihten sonra sahasında yaptığı 6 Avrupa maçında 5 kez berabere kalırken, 1 kez de yenildi ve taraftarlarını sevindiremedi.

Aykut Kocaman’ın tek galibiyeti var

BU sonuçla Kadıköy şanssızlığını yenemeyen bir başka isim de Aykut Kocaman oldu. Fenerbahçe’nin başında Şükrü Saracoğlu Stadı’nda hiç Avrupa galibiyeti yaşayamayan genç teknik adam, 2010-11 sezonunda Young Boys karşısında 1-0 kaybedip, PAOK ile uzatmaya giden maçta 1-1 berabere kalmıştı. Kocaman’ın Fenerbahçe’si bu sezon da Vaslui’yi elemesine rağmen iç sahada oynadığı maçı ve Spartak Moskova ile yaptığı rövanşı yine 1-1’lik skorlarla tamamladı. Toplamda 9 Avrupa Kupası maçına çıkan Aykut Kocaman dün akşam dışarıdaki Vaslui zaferinden sonra 2. galibiyetini elde etmeye çok yaklaşsa da başaramadı.

Fransızları 27 yıldır yenemiyor

BU arada Fransızlara karşı 16. maçına çıkan F.Bahçe, 3. beraberliğini aldı. Sarı lacivertliler diğer mücadelelerinde 3 galibiyet ve 10 da yenilgi almıştı. Fenerbahçe, Fransız takımları ile maçlarında en son 1984-85 sezonunda Bordeaux karşısında 3-2 galip gelmişti. 

Bienvenu yuhalandı

FENERBAHÇE’nin yediği golden önce net bir pozisyonda şut atmak yerine pas verip pozisyonun yitirilmesine sebep olan Henri Bienvenu, büyük tepki çekti. Sergilediği kötü performansla sürekli top kaybı yapan Kamerunlu golcü, karşılaşmanın son anlarında sarı lacivertli tribünler tarafından  yuhalandı.

Kaptan gitti, gemi battı

Dün gecenin özetini, Alex’in oynadığı bölüm ile oynamadığı bölüm arasındaki büyük fark anlatıyor.

RAKAMLAR, Fenerbahçe’nin Alex çıktıktan sonra ne hale düştüğünü en çarpıcı biçimde ortaya koyuyor. Kaptan’ın oynadığı bölüm ile oynamadığı bölüm arasındaki fark gündüz ile gece kadar belirgin. Öyle ki, sarı lacivertli ekip, Alex oyundayken 2 gol fırsatı bulurken, o çıktıktan sonra tek pozisyona giremedi. Alexli Fener, rakip kaleye 5 şut atarken, o çıktıktan sonra tek bir şut çıkarabildi. Kazanılan 2 kornere karşın, daha sonra tek korner bile atılamadı.

Saha içinde Alex ile Bekir tartışması

İLK yarının son dakikasında topu orta alanda kontrol eden kaptan Alex, pasını ceza sahasına yakın olan Bekir’e verdi. Bekir bir anda panikleyip, topu yanlış kullanınca Alex, takım arkadaşına sinirlendi. Tecrübeli stoper kaptanına dönüp, “Ne yapayım?” dercesine ellerini iki yana açtı. Alex, bu kez bağırınca, ikili kısa süreli bir tartışmanın içine girdi. Tartışmanın soyunma odasında da sürdüğü iddia edildi.

Hakem kararıyla!

F.BAHÇE-Marsilya maçının 6. dakikasında tartışmalı bir pozisyon yaşandı. Gökhan Gönül’ün ortasında savunmaya çarpan top kaleye yöneldi. Fransız ekibinin kalecisi Mandanda topu son anda çıkardı. Sarı lacivertli futbolcular topun çizgiyi geçtiğini belirterek gol itirazında bulundu. Ancak gerek hakem Ivan Bebek, gerekse de yan ve çizgi hakemi gol kararı vermedi.

Üçüncü çağrıda zoraki barış

F.Bahçe taraftarlarının gönlünü almaya çalıştığı Selçuk, ancak üçüncü kez çağrıldığında tribünlere gitti.

SARI lacivertli taraftarlar, Kadıköy’deki son seyircili maç olan Spartak Moskova karşılaşmasında protesto ettikleri Selçuk Şahin ile barış yaptı. Tribünler maç öncesi yaptıkları tezahüratlarla bu futbolcunun gönlünü almaya çalıştı. 
Fakat kale arkası tribünlerinin çağırdığı tecrübeli futbolcunun taraftarları selamlaması için, “Volkan, Selçuk’u buraya getir!” tezahüratı da yeterli olmadı. Milli futbolcu ancak tüm stadın yaptığı üçüncü çağrıda tribünlere gitti. Taraftar ayrıca kale arkasında Selçuk için, “Ruhunla, yüreğinle, alkışlarla Selçuk Şahin” pankartı açtı.

Fener’e meşale cezası yolda

SARI lacivertli taraftarlar, ikinci yarının ilk dakikalarında çok sayıda meşale yaktı. Bunun üzerine sahadaki görüş açısı bir hayli düştü. Meşale konusunda oldukça tiitz olan UEFA’nın, bundan dolayı sarı lacivertli kulübe para cezası vermesi bekleniyor.

Maç sonu kavga çıktı

KARŞILAŞMA sonunda Migros tribününde olay çıktı. Marsilya taraftarlarına yakın oturan F.Bahçeliler, polis ve güvenliklerden oluşan barikatı aşmaya çalıştı. Çok sayıda taraftar,  güvenlik güçleri ile kavga etti.