Rehberg'i okula gelişinde Fen Lisesi öğrencileri alkışlarla karşıladılar. Öğrencilerin sıcak karşılamasından oldukça memnun kaldığını dile getiren Gerhard Rehberg, "Beni Türklere yakışır şekilde karşıladınız. Yakın dostum Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün sayesinde Türk insanını daha yakından tanıma fırsatı buldum. Bu yüzden yaklaşık 3 ayda bir İstanbul'a gelmeden duramıyorum "dedi.

Mart ayı meclis toplantısında bulunduğundan dolayı okul ziyaretine katılamayan Başkan Akgün için her fırsatta övgüyle söz eden Rehberg, Türkiye'yi ve Türkleri çok sevdiğini, Türkiye'nin ve özelliklede Büyükçekmece'yi tanımasının en büyük faktörünün Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün ile tanışmasından sonra geliştiğini söyledi.

Spor salonunda alkışlar ve Almanca pankartlarla karşılanan Rehberg, öğrencilerin sordukları soruları samimiyetle cevaplandırdı.

TÜRK FUTBOLUNU SEVİYORUM...

Rehberg, okula ziyaretinden ve öğrencilerle sohbetinden son derece keyif aldığını, Türk futbolunu çok sevdiğini söyledi. Hayatından kısaca bahsedip, örnekler veren Rehberg, asıl mesleğinin maden mühendisi olduğunu, sonrasında siyasete atılarak belediye başkanlığını kazanıp, Gelsenkirchen'de tam 25 yıl belediye başkanı olarak görev yaptığını anlattı.

14 YILDIR SCHALKE' DE BAŞKAN...

Yaklaşık 14 yıldır Schalke 04 Kulübü'nün Başkanlığını yürüttüğünü anlatan Rehberg, "Türk futbolcusuyla gurur duyuyorum. Örnek verecek olursam kendini dünyaca ispatlamış iki kardeş var. Halil ve Hamit Altıntop kardeşler Shalke 04 takımının alt yapısından yetiştiler. Schalke Takımında şu anda 4 tane daha Türk oyuncu var. Onlarda kendilerini iyi oyuncular olarak ispatlamış durumdalar" dedi.

Büyükçekmece ile çok sıcak kardeş şehir ilişkilerinin olduğunu ve toplam 9 okul ile kardeş okul protokollerini de imzaladıklarından bahseden Rehberg, bu güzelliklerin gelişmesinde Başkan Akgün'ün çok emeğinin olduğunu da belirtti.

ATATÜRK'Ü TAKDİR EDİYORUM...

Bir kız öğrencinin Atatürk ile ilgili düşünceleriniz nedir sorusuna cevap veren Rehberg, şahsı adına Atatürk'ü çok saygı duyup takdir ettiğini söyledi. Atatürk olmasaydı, Türkiye bu konumda kesinlikle olamazdı şeklinde konuşan Rehberg, değerli dostu Başkan Akgün'ün Atatürk'le ilgili bir kitap yazdığını, ayrıca Almanya'da da Almanca'ya çevrilmiş Atatürk ile ilgili birçok kitap bulunduğunu, Atatürk'ün fikirlerinin, çağdaş bakış açısının kendileri için çok önem arz ettiğini belirtti.

FUTBOL TEMİZ KALMALI...

Türk futbolunda yaşanan şike olaylarıyla ilgili görüşleri sorulan Rehberg konuyla ilgili olarak şunları söyledi; "Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırımı zor durumda bırakan şike olayları hakkında herhangi bir fikir yürütmemiz doğru olmaz. Spor her zaman temiz kalmalı, sporun içersine şike gibi iddialar sokulduğu zaman bu gerçekten de kötü oluyor. Tabii şu an hiç kimse suçlu değil. Yargı doğru olana mutlaka karar verecektir. Şike olayları sadece Türkiye'de değil her ülkede yaşanabiliyor. Bu manada da gönlünüz rahat olsun" dedi.

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar Rehberg'e günün anısına bir plaket takdim ederken, öğrenciler Rehberg'in boynuna Galatasaray ve Fenerbahçe atkıları astılar. Öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Rehberg de iki öğrenciyi yanına davet ederek Schalke 04 takımının ünlü futbolcularının imzaladığı futbol topu ile birlikte bir imzalı forma hediye etti.