Sanica Boru Elazığspor maçının ardından düzenlediği basın toplantısında konuşan Fatih Terim maç ile ilgili olarak, "İlk yarı zorlandık. Ama ikinci yarı çok pozisyon bulduk. Gol atamayınca 1-0 rakibe ümit veren bir skor. Elazığ dirençli bir takım. Skor 2-0 olmadığı sürece oyun kopmuyor. Az daha yine berabere kalma becerisini gösterecektik. Ama enteresan bir gelişme oldu ve galip geldik. Avrupa'da fiziksel olarak, psikolojik olarak aman aman oynanan maçlardan sonra geri dönüşlerde sıkıntı yaşadık. Avrupa maçlarından sonra lige adapte olamıyoruz. Bu sorunu artık aşmamız gerekiyor. Kırmızı kart ve penaltı kararı gördüğüm kadarıyla doğruydu. Antrenmanlarda Sabri kaleye geçiyor, ama bu antrenman değildi, Melo'da karar verdik. O da güzel bir kurtarış yaptı. Futbolda her şey oluyor. Ama bunun arkasına saklanmamamız gerekiyor. 

MELO: O AN KARAR VERMEMİN TEK SEBEBİ ALLAH

Maçın kahramanı Melo ise, "O anki kararı vermemim tek sebebi Allah. Allah'ın verdiği güçle yaptım. O ana kadar sahada iyi oynayan bir Galatasaray vardı. Ancak farkı artırmayı başaramamıştık. Son saniyeye kadar bekledim ve gözünün içine baktım. Topa gelene kadar emin değildi. Hemen yatmadım ve son saniyeye kadar bekleyerek kurtardım. Son saniyeye kadar beklemem benim için avantaj oldu. Taraftarımıza da teşekkür etmek istiyorum destekleri için. Sezona iyi başlamamıştım ama bana hep destek oldular. Şimdi daha iyiye gidiyorum. Bu penaltı da benim için bir motivasyon oldu" dedi.

Kaleye geçtiği dakikalarda kale arkasından taktik veren kaleci antrenörü Taffarel ile ilgili olarak Melo, "Mükemmel bir kişilik. Çok önemli bir antrenör. Bana sadece penaltı pozisyonunda değil, sonraki pozisyonlarda da yardımcı oldu. Kendisi de bu şekilde bir çok penaltı kurtardı. Penaltıya kadar çok iyi oynayan bir Galatasaray vardı. Neredeyse 10 net pozisyona girdik, ama atamadık. Daha önce Santander'de Barcelona'ya karşı böyle bir tecrübem olmuştu. O zaman Ronaldinho kullanmıştı penaltıyı. Şimdi de bu tecrübeyi pekiştirdim" diye konuştu.



ŞG,BB (GG/RT)