“Elazığspor yeni bir takım olmasına rağmen onları zorlayacak oyunu ortaya koyamadık” diyen Kocaman, “İlk yarı kötüydük. İkinci yarı rakip bulduğu tek gol pozisyonunu değerlendirdi. Golün ardından ilk yarıda yapamadığımız şeyleri yapmaya başladık. Oyuncu değişiklikleriyle 1-1’i bulduk. ama çok istediğimiz 3 puanı yakalayamadık” diye konuştu.

Oyuncularına uzun maratonda güvendiğini dile getiren Kocaman şöyle devam etti: "Geleceğe dönük tahminlerime göre 1,5-2 ay sonra bu takım çok iyi olacak. Şimdiye kadar 7 oyuncu transfer ettik. Kaliteli oyuncularımız uyum sorunu aştığında sıkıntımız kalmayacak. Ülkemizde sabırla ilgili sorunlar var. Şampiyonlar Ligi’ndeki zorlu maçlar öncesi bu uyum sorunu bizim için sıkıntı oldu.”

Fenerbahçeli Stoch, “İlk yarıda iyi bir oyun sergileyemedik. Kupa finali sonrasında beklenildiği gibi ağır oynadık. İkinci yarı daha hareketliydik. İstediğimiz skoru elde edebilecek oyunu oynadık, ama büyük takıma yakışan şekilde bu oyunu maça yaymalıydık” yorumunu yaptı.

UYGUN: “KAZANMAYA ODAKLANMIŞTIK"

Spor Toto Süper Lig’e 8 yıl aradan sonra dönen ve öne geçtiği ilk maçta Fenerbahçe’den 1 puan alabilen Sanica Boru Elazığspor’da Teknik Direktör Bülent Uygun, ”Sahada ne yaptığını bilen, kazanmaya odaklanmış, futbol oynamaya çalışan bir ekip vardı” dedi.

Sezon öncesi zor bir süreç yaşadıklarını dile getiren Uygun, “Amr Zaki’nin lisansı ilk maça yetişemedi. Elimizden geldiği kadar mücadele göstermeye çalıştık. Yediğimiz golde de sakatlıktan dolayı konsantre problemi yaşadık. Son 30 dakikada 10 kişi oynayıp, berabere kalmak zordur. Bunu sıkıntısını yaşadık. Kazanmak için her şeyi denedik” diye konuştu.

Uygun bir basın mensubunun Ramazan Bayramı’nda maç oynanmasıyla ilgili sorusu üzerine ise, “Biz de Ramazan, Kurban bayramlarında ailemizle birlikte geçirmek isterdik. Ancak TFF'de futbolun bayramıdır. Onlar da haklı fikstür olarak sığmıyor. Saygı duyuyoruz, ama christmas tatili filan da ortadan kalktı” diye konuştu.

Sanıca Boru Elazığsporlu futbolcular Adem Alkaşi ve Murat Kayalı da yedikleri gol pozisyonunda Hakem Tolga Özkalfa’nın oyunu durdurmamasını eleştirdi. Murat Kayalı, “Hakem maç boyunca takdir haklarını hep rakipten yana kullandı. Fenerbahçeli Stoch sakatlandığında oyunu durdurdu, ama bize gelince aynısını yapmadı” dedi.

AZİZ YILDIRIM ÇÖKTÜ KALDI

Takımını İzmir’deki Elazığspor deplasmanında yalnız bırakmayan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, beraberliğin ardından büyük üzüntü yaşadı. Şike soruşturmasındaki iddianamelerde birlikte adı geçen Eski Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı’yla birlikte uzun süre protokol tribününde oturup sohbet eden Yıldırım üst üste sigara yaktı. Yıldırım’ın korumaları basın mensuplarının ikiliyi görüntülemesine izin vermedi.

 

EK (RT)