Bakkal, Sivasspor'u yenmenin kendilerine yetmeyeceğini de vurgulayarak, "Gözümüz sahada, kulağımız Fenerbahçe-Antalyaspor maçında olacak. İstanbul'dan gelecek Fenerbahçe galibiyeti ve bizimde Sivasspor'u yenmemiz halinde mucizeyi perçinleyeceğiz" dedi.

FUTBOL ÜÇ İHTİMALLİ BİR OYUN

"Sözün bittiği yerdeyiz" diyen teknik direktör Mesut Bakkal yaptığı açıklamada, "Sivasspor'u yenerek kümede kalacağımıza tüm kalbimle inanıyorum" dedi. Sivasspor'un çok değerli bir takım olduğunu ve deplasman maçlarında çok başarılı maçlar çıkarttığını da vurgulayan Mesut Bakkal, "Ancak unutulmamalı ki, onların da puana ihtiyacı var. Mağlup olmaları halinde onların da çok şeyler kaybedecekleri muhakkak. Ancak ben yine de bu maçı kazanacağımıza inanıyorum. Bilindiği üzere bizim rakibimizi yenmemiz de yetmiyor. Bir kulağımız da İstanbul'daki Fenerbahçe-Antalyaspor maçında olacak. Antalyaspor da bu ligin değerli ekiplerinden biri. Fenerbahçe şüphesiz favori ama futbolun 3 ihtimalli bir oyun olduğu unutulmamalı" diye konuştu.

GALATASARAY ÖRNEĞİ VERDİ

Samsunspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, taraftar baskısının Türkiye'nin her yerinde olduğunu ve büyük çoğunlukla da futbolcunun verimini düşürdüğünü dile getirerek, "Sivasspor ile yapacağımız final maçımızda taraftarımızın coşkulu desteğine ihtiyacımız var. Maçın gidişatı ne olursa olsun. 1999-2000 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde oynayan Galatasaray'ın son 4 dakikada İtalya devi Milan'ı 3-2 yenerek UEFA kupasını kazanma yolunda büyük bir engeli nasıl aştığını unutmayalım. Hem yüreklerini ortaya koydular, hem de taraftarlarının müthiş desteğiyle rakibini sahada sürklase ettiler. Bu nedenle Taraftarlarımız off, ahh denilecek her pozisyonda takımlarını alkışlasınlar, destek olsunlar" dedi. 

Teslim olan vazgeçen bir ekip olmadıklarını ifade eden Mesut Bakkal, "Ben oyuncularımla gurur duyuyorum. Göreve başladığımızdan bu yana 10 maçtaki toplam 30 puanın 19'unu bileğimizin hakkıyla aldık. Süper Final'de oynayacak olan Fenerbahçe'yi ve Beşiktaş'ı yendik. Tabiri caizse ölüyü tekrar dirilttik. Aynı performansı ligin geneline yayabilseydik 64 puanımız olurdu" dedi.

Başarılı teknik direktör Mesut Bakkal, ülkedeki futbolun temel probleminin taraftarların kazanmaya göre davranması olduğunu da belirterek, "Ellerinden gelenin en iyisini yapan futbolcularımızı, sonuç ne olursa olsun taraftarlarımız tribünlere çağırmalı ve alkışlamalıdır. Bir yılın emeği, alın teri ödüllendirilmelidir. Bu çocuklar en azından ben geldiğimden beri yaptıklarıyla, özverileriyle bunu hakettiler. Taraftarlarımız, kötü bir sonuç alsak dahi, tüm ülkeye taraftar nedir? Nasıl olmalıdır? mesajını vermelidir. İyi davranışlar hiç unutulmaz ve tarihteki yerlerini alır" diye konuştu.



MS(İS/Aİ)