Spor Toto Süper Ligi'nde dün deplasmanda Karabükspor'a 2-1 mağlup olarak karayoluyla Samsun'a dönen Samsunspor kafilesini taşıyan Recep Tersi yönetimindeki 55 SS 191 plakalı otobüs, Doğu Park Mevkii'ndeki Nuri Asan Tesisleri'ne gitmek istedi. Kafileyi taşıyan otobüs, bariyeri kapalı olmayan hemzemin geçitten geçerken, saat 03.40 sıralarında Arif Poyraz yönetimindeki 46006 sefer sayılı tren çarptı. Sol arka teker üzerinden çarpan trenden sürücü Terzi'nin manevrası ile kurtulan otobüs kendini yola atarak kurtardı. Futbolcuların büyük bülümünün uykuda yakalandığı kazada futbolculardan Hakan Arslan'ın çarpmanın etkisiyle dudağı patladı. Serdar Özkan'ın da bacağı zedelendi. Futbolcuların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayı anlatan takım otobüsünün şoförü Recep Terzi, "Tesislere girmek için hemzemin geçitten karşıya geçmek istediğim sırada birden treni gördüm. Bariyer kapalı değildi. Bize yeşil yanıyordu. Trenin ışığı yoktu. Son anda farkettim. Hemen gaza bastım. Gaza basmasam tren otobüse ortadan vurup geçecekti. Ama şansımız vardı arka lastikten vurdu" dedi.

Takımın menajeri Tarkan Demirhan'da kaza sırasında önde oturduğunu ve uyanık olduğunu belirterek, "Bize yeşil yanıyordu ve hemzemin geçitten geçtik. Bariyer kapalı değildi. Bu sırada treni gördük. Şoförümüzün dikkati ile büyük bir faciadan döndük. Eğer tren otobüsün ortasından vursa, daha büyük hasar meydana gelebilirdi. Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Samsunspor kafilesi 20 Ocak 1989 tarihinde de Malatyaspor deplasmanına giderken kaza geçirmiş 3 futbolcu, teknik direktör ve otobüs şoförü hayatını kaybetmişti.



MS(İS/İD)