Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, "Samsunspor'u kutluyorum. Demoralize bir rakip önünde sıkıntılı bir rakip önünde başlanabilecek en iyi bir durumla karşılaşmaya başladık. Maça golle başladık. Samsunspor istekli başladığını göstermişti. İlk atağımızda golü bulduk. Bu bizim için avantajdı. İlerleyen dakikalarda golü izleyen yarım saatlik periyotta farkı artıracak çalışkanlığı yarattık, ama bunu beceremedik. Devrenin sonuna doğru Samsunspor baskısı, oyun gücü ve sertliği ile beraberliği yakaladı. Kalemize daha çok gelmeye başladılar. Devre arasına girerken cebemizdeki üç puan yere düştü. Devre sonunda bozulan ritmimizi bulamadık. 2-1'den oyunu çevrebilecek çabamız ve gücümüz de olmadı. Aksine Samsunspor kontra ataklarda daha verimli oldu" dedi.

Golü bulduktan sonra geriye çekilmelerinin kendi tercihleri olmadığını söyleyen Aykut Kocaman, "Birincisi bu tip durumlarda takımlar arasındaki en önemli şey güç farkıdır. Golü  atan takım bunu korumasını becerebilen bir takımsa oyunu sürdürür. Bizim yapamadığımız kontrollü oyundan çok ikinci golü bulabilecek organizasyonları yaratamamaktı" diye konuştu.

Alex'le başlamamasıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Aykut Kocaman, "Lİgin ikinci yarısı 4 ocak'ta başladı. 3 gün sonra Beşiktaş maçı oynayacağız. Bir ayda 8 lig bir kupa karşılaşması oynadık. Bütün takımlar için yoğun geçen bir maç trafiği bu. Bu dinlendirmeyi pek çoğu için yapabilsem keşke. Alex son derece yıpranan oyunculardan biriydi. Beşiktaş maçı için dinlendirdik. Bu sene ekstra bir lig oynanıyor. En önemli etkende 34 maçtan sonra yukarıdaki 4 takımın şampiyonluk serisi oynayacak olması. 4 takım at başı gibi gidecek görünüyor. O döneme en diri girecek olan bir nebze de olsa avantaj sağlayacak gibi" diye cevapladı.

Sow'un bu akşam geleceğini ve yarın idmana çıkacağını söyleyen Kocaman, Senegalli oyuncunun büyük ihtimalle Beşiktaş maçında oynayacağını dile getirdi.

Volkan Demirel, "Aslında söylenecek birşey yok. Güldüğüme bakmayın. Sinirden gülüyorum. Puan kaybetmemiz gerekiyordu. Galatasaray'ın puan kaybetmesiyle liderliğe ortak olacağımız bir maçtı. Şampiyon olabilmemiz için daha iyi mücadele etmeli ve oynamalıyız. Samsunspor bizden daha iyiydi. Golü de erken bulduk, ama gelen bir penaltıyla beraberliği buldular. Penaltı doğru bir karardı. İkinci yarı da Samsunspor baskılı oynadı. Aslında bizim baskılı oynamamız gerekiyordu. Samsunspor'u tebrik ediyorum. Eğer şampiyonluğu istiyorsak daha iyi oynamalı, daha iyi mücadele etmeli, daha iyi konsantre olmalıyız" dedi.

Yobo, "Her zamanki gibi maça iyi başladık, golü de bulduk. Sonra beraberlik golüne engel olamadık. İkinci yarı çok iyi başladılar. Beklemediğimiz kadar iyilerdi. Aslında ilk yarıda bir kaç pozisyonumuz vardı. Maçı iyi skora getirebilecek pozisyonlardı. Ama maalesef değerlendiremedik. Şu durum devam ediyor, ilk yarıları iyi oynuyoruz golü de buluyoruzb Sonra pozisyon hataları veriyoruz. Maaslesef bu ilk kez olmuyor. Kendi aramızda çözebileceğimiz bir problem. Bunlardan ders çıkarmalıyız" diye konuştu.



MS (İS/RT) (FOTOĞRAF)