Geçtiğimiz sezon Spor Toto Süper Lig’de Samsunspor forması giyen ve sergilediği performansla büyük beğeni toplayan Yunan golcü Theofanis Gekas, bir kez daha Kırmızı Beyazlıların transfer gündemine girdi. Şuanda kadrolarında 3 yabancı bulunduğunu belirten Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar, "Theofanis Gekas’la benim görüşmem olmadı. Ancak yönetici arkadaşlarımız, Gekas’ın menajeri ile temasa geçti. Gekas’ın Samsunspor’dan geçtiğimiz yıldan kalan yüklü alacağı bulunuyor. Teknik direktörümüzün kadrodaki mevcut yabancılardan birinin gönderilmesini istediği, Gekas’la da para konusunda anlaşırsak bu transferi gerçekleştirebiliriz" dedi.

İspanya'nın Levante takımında forma giyen Gekas'ın da yeniden Samsunspor'a gelmeye sıcak baktığı belirtildi.

BAZI KULÜPLERDEN YARDIM İSTEDİK

Futbolcu alacaklarının çok fazla olduğunu belirten Başkan Emin Kar, "Mevcut oyuncuların yarı sıra eskiden kalma futbolcu alacakları da bulunuyor. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Para bulursak transfer yapacağız. Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’la görüştük. Bize her zaman destek veriyor. Çeşitli kulüplerle de konuşup futbolcu ve bonservis konusunda yardım istiyoruz. Henüz görüşüp de anlaştık diyebileceğimiz bir oyuncu yok. Önümüzdeki hafta hocamızla oturup her konu hakkında durum değerlendirmesi yapacağız” diye konuştu.

BİRİNİ YOLLA BAŞKASINI AL OLMUYOR

Transfer olayında hem alınan hem de gönderilmek istenen oyuncuların maliyetli işler olduğunu ifade eden Samsunspor Kulübü Başkanı Emir Kar, "Birini gönder başkasını al olmuyor. Televizyonlarda eleştirmek kolay. İki senelik üyelik aidatını ödememişler, bir tane kombine almamışlar ama eleştirmeye gelinci en önde gidiyorlar. Bu işler onların söylediği gibi kolay değil. Üyelerimizden alınmasa gereken toplamda yaklaşık 200 bin TL civarında para var. Onları toplasak takıma bir tane futbolcu alırız" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçı hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Kar, sözlerine şöyle devam etti:

"Yenmemiz gereken bir maç. İlk yarı itibari ile içerdeki son karşılaşmamız. Mutlak kazanmalıyız ama kaybedersek de dünyanın sonu değil. Ayrıca maçların sürekli gündüz oynatılmasından şikayetçiyiz. Biz de akşam 19.00’da oynamak istiyoruz. Bu stadımızdaki seyirci sayısını da artırır. Ama ikinci yarı itibari ile bu konu hakkında talebimiz olacak. İkinci yarıda iç sahada yapacağımız ilk karşılaşma olan Göztepe maçının akşam oynanması için müracaatımızı yapacağız.”


İA(MS/AÖ) FOTOĞRAF