Edirne’de televizyondan maçı izleyen sarı kırmızılı takımın taraftarları maçın bitiş düdüğü ile birlikte sokaklara döküldü. Zübeyde Hanım Caddesi’nde bir araya gelen yaklaşık 2 bin kişilik taraftar grubu ellerinde bayraklarla meşaleler yakarak 18’nci şampiyonluğu doyasıya yaşadı. Maçın ardından kutlamaların yapıldığı caddelerin arka sokaklarına giden Fenerbahçe taraftarları polis ekiplerince güvenlik çemberine alındı. Kutlama olan caddeleri geçişlerine izin verilmeyen Fenerbahçe taraftarları bir süre sonra sokak üzerinden dağıldı. Şampiyonluğu araçlarında kutlayanlar uzun konvoylar oluşturdu. Ellerinde bayraklarla araçlarının üzerlerine çıkan sarı kırmızılı ekibin taraftarları şehir sokaklarında şampiyonluk turu attı.

KEŞANDAKİ KUTLAMALAR

Maçın bitiş düdüğünü ardından Edirne’nin Keşan İlçesi’ndeki Tekel Meydanı’nda toplanan çok sayıda taraftar meşaleler yakarak sevinç gösterileri yaptı. Bazı taraftarlar ise İsmail Saraç, İsmet İnönü ve Hastane caddelerinde konvoy oluşturarak, şampiyonluk turu attı. Çok sayıda Galatasaray taraftarı şampiyonluğu, ellerinde takımlarının bayrakları, atkılarıyla kutlarken, meşalelerle renkli görüntüler oluşturdu. Polis geniş güvenlik önlemi alırken, herhangi bir olayla karşılaşılmadı.

TARAFTARLAR YOLU KAPATTI

Kırklareli’nde vilayet meydanında maç sonunda toplanan 2 bin kadar Galatasaraylı taraftarlar ellerinde meşaleler takımlarının şampiyonluğunu kutladılar. Ellerinde bayraklar ve meşalelerle birlikte sloganlar atan sarı kırmızılı taraftarları zaman zaman yolu kaparak şampiyonluk coşkusu yaşamasına rağmen polis ekipleri uzaktan izleyerek müdahale etmedi.

SEVİNİRKEN KOLUNU KIRDI

Tekirdağ’da kutlamalar adresi Tuğlalı Park’ta oldu. Ellerinde meşaleler ile toplanan Galatasaray taraftarları sloganlar ve marşlar eşliğinde eğlendi. Kalabalık nedeniyle küçük bir çocuk taraftar arasında ezilme tehlikesi geçirdi. Çağrılan ambulansta ilk müdahalesi yapılan ve sağlık durumu olan çocuk daha sonra Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde şampiyonluk kutlamalarının merkezi ise Cumhuriyet Meydanı oldu. Maçın bitmesinin ardından ellerinde bayraklarla meydana çıkan Galatasaraylı taraftarlar meşaleler yakarak şampiyonluklarını kutladı. Araçlarla konvoy yapan bir Galatasaray taraftarı Omurtak Caddesi üzerinde otomobilden düşerek kolunu kırdı. Ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan taraftar tedaviye alındı.



EÖ,ÜY,MY,RY,AÜÜ (LK/RT)