"Spor Toto Süper Lig 2011-2012 Şampiyonu" yazan kupa, 8 kilo ağırlığında ve 925 ayar gümüşten yapıldı. Yüksekliği 60 santimetre olan kupanın kulpu dahil genişliği ise 42 santimetre.

Bir kulpunda Fenerbahçe, diğer kulpunda Galatasaray kurdalesi bulunan kupaya futbolcu olarak ilk kez Ankaragücülü oyuncuların dokunması "Kupa sarı-Lacivert" esprisini de beraberinde getirdi.

Küme düşen Ankaragücü'lü futbolcuların kupayı ziyarete gelişleri DHA tarafından görüntülenirken, futbolculardan Orhan Evcil, Ümit Kurt, İshak Doğan ve genel menajer Hikmet Hancıoğlu; kupayı anılarında ölümsüzleştirip fotoğraf çektirdiler ve "İnşallah böyle bir kupa bir gün bize de nasip olur..." dediler.

Spor Toto Teşkilatı Başkan Yardımcısı Burak Aslan ise kupayı, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ardından teslim edeceklerini tekrarlarken, "Süper Lig sezonunu tüm heyecanıyla geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Süper Lig'e 2 yıldır Spor Toto olarak isim hakkı sponsorluğu yapmaktan gurur duyuyoruz. Kupayı Spor Toto Süper Final'deki Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin hemen sonrasında teslim edeceğiz. Yarın kupayı İstanbul'a götüreceğiz" diye konuştu.

BİR UCUNDA FENERBAHÇE, DİĞER UCUNDA GALATASARAY TARAFTARI

Bu arada Fenerbahçeli Yelda Güngör ve Galatasaray taraftarı Yunus Akman isimli iki arkadaş birlikte kupayı ziyaret ettiler.

Ankara'daki ziyarette Fenerbahçeli olan bayan taraftar Yelda Güngör, "İyi olan kazansın ama Fenerbahçe iyi olsun" derken, Yunus Akman ise "Centilmence bir maç olsun, iyi maç olsun, berabere olsun bizim olsun... " şeklinde konuştu.

Kupayı görmeyen gelen çok sayıda taraftar bol bol fotoğraf çektirip, kupa ile olan anılarını ölümsüzleştirdiler.