Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Şampiyonlar Ligi (H) Grubu'nda yarın Portekiz ekibi Braga ile yapacakları maç öncesi yaptığı değerlendirmede, gruptan çıkmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. 

    

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Fatih Terim, 4 takımlı gruplarda kimlerin tur atlayacağının son maçlara kadar kolay kolay belli olmadığını belirterek, ''Bazen grup birincisi daha erken ortaya çıkabiliyor ancak en azından ikincinin durumu son maçlara kadar belli olmuyor. Biz her maçımızı en ciddi şekilde oynayarak, hiç pes etmeden sonuna kadar bu gruptan çıkmayı deneyeceğiz'' dedi. 
    

Yarın Braga ile oynayacakları mücadelede sarı-kırmızılı taraftarlara da büyük iş düşeceğini aktaran tecrübeli teknik adam, ''Uzun bir aradan sonra Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray taraftarının da kendisini hatırlatacağına inanıyorum. Galatasaray taraftarları, dünyanın önde gelenlerinden, belki de en önde geleni. Bu Galatasaray taraftarlarının takımlarına olan destekleriyle, katkılarıyla, tezahüratları ve centilmenliğiyle Şampiyonlar Ligi izleyicilerine kendisini özel bir şekilde hatırlatacağını düşünüyorum'' ifadelerini kullardı. 
     
    

-''Şampiyonlar Ligi'ni çok önemsiyoruz''- 
     
    

Avrupa'nın kulüpler düzeyinde en üst kulvarı olan Şampiyonlar Ligi'nin değerine dikkati çeken Terim, şunları söyledi: 
    

''Şampiyonlar Ligi'ni çok önemsiyoruz. En önemsediğimiz konu ise mümkünse her sene katılabilmek. Çünkü burada olmak, devamlı olarak katılabilmek çok farklı. Şampiyonlar Ligi, sürekli bu kulvarda yer alan kulüplere büyük avantajlar getiriyor. Bu kulüplerin bugünkü durumları açıkça ortada. Ekonomik, sportif ve idari olarak müthiş bir durumdalar. Şampiyonlar Ligi'nin bunda çok katsısı var. Biz de sayın başkanımız ve değerli yönetici arkadaşlarımızla beraber Şampiyonlar Ligi'nde düzenli bir şekilde olmanın önemini hep ifade ediyoruz. Çünkü istikrarın bir çok kulübü nerelere götürdüğüne şahidiz. Şampiyonlar Ligi seviyesi; istikrar, plan ve çalışmadan geçiyor. Biz de bu planı uygulamaya çalışıyoruz. Ümit ederim hep bu kulvarda oluruz ve kulübümüz her manada, o kulüpler seviyesine çekebiliriz. Bizim tüm plan ve projelerimizin içinde bunlar var.'' 
     
    

-''Braga ile çok mücadeleli, çok zor bir maç geçecek''- 
     
    

Fatih Terim, yarınki rakipleri Braga'nın gruptaki ilk maçında kendi seyircisi önünde Cluj'e yenilmesinin yanıltıcı olabileceğine dikkati çekerken, güçlü bir rakibe karşı oynayacaklarını söyledi. 
    

Takımının her geçen gün daha iyiye gittiğini ancak teknik adamlar için bunun bir sonu olmadığını aktaran tecrübeli çalıştırıcı, ''Manchester United maçındaki oyunu herkes değerlendirdi. Galatasaray'ın futbolunu gereken yere koydular ama 3 puan da kaybettik. Çok iyi oynadık ve mücadele ettik Manchester United karşısında ama sonuç olarak 3 puan kaybettiğimizi sık sık hatırlatıyorum. Oyuncularımız bunun idraki içinde. Grubumuzun iyi takımlarından, hatta Avrupa'nın iyi takımlarında birisi Braga. Kendi evinde Cluj'e ilk maçı kaybetmiş olabilir. Maçı izleyen arkadaşlarımıza göre skor öyle bitmeyebilirmiş de. Braga ciddi, önemli bir rakip. Burada çok mücadeleli, çok zor bir maç geçecek. Sabırlı ve kendi takımını iten, katkısı olan seyircimize daha çok ihtiyacımız var. Onlarla beraber başarıları elde etmek daha kolay oluyor'' şeklinde konuştu. 
     
    

-''Beni futbolcularım konuşturuyor''- 

     
    

Braga maçı öncesi oyuncularına olan inancını ve güvenini aktaran sarı-kırmızılı çalıştırıcı, söylediği sözlerin oyuncularından aldığı ışıkla ortaya çıktığını vurguladı. 
    

Oyuncularının kendisine verdiği enerjinin mesaj olarak kamuoyuyla buluştuğunu dile getiren Terim, ''Futbolcularım beni konuşturuyor. Olayın bilincindeler ve yarın nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynayacaklar. Kazanırsak göze hoş gelen futbolla olmasını çok isterim. Üç puan her şeyden daha önemli. Futbolun güzelliklerini de bir kenara itmeyeceğiz. Bizim kendi düzenimiz ve felsefemiz var. Son maçlarda olduğu gibi bazen başaramayabiliyoruz ama yarın bunların üstüne çıkan bir Galatasaray olacaktır. Oyuncularıma çok inanıyor ve güveniyorum. Her hangi bir terlik olursa, ki bu futbol olabilir. Şampiyonlar Ligi seviyesinde formalarımızı sonuna kadar terimizle ıslattıktan sonra olur. Kimseni şüphesi olmasın'' şeklinde görüş belirtti. 
     
    

-''Savunmada Dany ve Semih oynayacak''- 
     
    

Fatih Terim, Manchester United maçında olduğu gibi Braga maçında da savunmanın göbeğinde Dany ile Semih Kaya'nın oynayacağını açıkladı. 
    

Basın toplantısına gelirken yarınki maçın 11'ini açıklamayı planladığını ancak Hamit Altıntop ile Johan Elmander'in durumlarının ortaya çıkmasıyla bunu yapamadığını söyleyen Terim, ''Cris de bizim sürekli hizmetinde faydalanacağımız bir oyuncu. Ancak bu sene en azından 3-4 oyuncuyu değiştirerek rotasyon yapıyoruz. Yarın Dany ile Semih savunmada oynayacak'' şeklinde konuştu. 
    

Tecrübeli teknik adam, 11 maçlık cezası nedeniyle forma giyemeyen Engin Baytar'ın durumunun sorulması üzerine de, ''Engin'in bir cezası yok, bayağı bir cezası var. Yarın onu da düşüneceğim tabii ki. Manchester United maçında da kadrodaydı. Bugün antrenmanın ardından kamp kadromuza bakacağız. Kalabalık bir kadroyla kampa girebiliriz. Tabii Engin'in oynamadığı sürede ne gibi dezavantajları olduğunu göremiyoruz. Antrenmanlarda iyi bir şekilde çalışıyor. Hangi oyuncuma göre verirsem vereyim, elinde geleni yapacaktır'' yanıtını verdi. 
     
    

-Hedefler- 
     
    

Fatih Terim, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın, gruptan çıkmayı başarı olarak göreceği yönündeki açıklamasına benzer bir değerlendirme yaparken, hedefleriyle ilgili olarak şunları söyledi: 
    

''Geçen sene yeni bir takımla, iyi top oynayarak başarılı olduk. Şampiyonlar Ligi, kupa ve lig hepsi ayrı bir kulvar. Başarıyı neye göre adlandırdığımıza bağlı. Şampiyonlar Ligi kolay bir lig değil. Öyle sözlerle olacak şeyler de değil. Sayın başkan güzel bir yaklaşımda bulundu. Gruptan çıkmak bu sene hedeftir. O yüzden zaten Cluj'un yenmesi de tüm grupların ne kadar her şeye açık olduğunun ifadesi. Bu seviyede demek ki her an her şey olabilir. Herkes için başarı kriteri çok değişik. Geçen sene yeni takım ve kadroyla şampiyon olundu. UEFA Kupası'nı ise 4. senemizde kazandık. Bizim için başarı kriteri, Galatasaray'ın katıldığı yarışmalarda en yükseğidir. Ama bugünkü şartlar altında önce bir hedef koyalım, sonrasına bakarız dedik. Öbür hedeflerimizden şaşma yok ama uzun bir aradan sonra Şampiyonlar Ligi'nde beyanlarımız biraz daha temkinli oldu. Doğrusu buydu. Her geçen gün bu başlıklar, cevaplar biraz daha iddialı duruma gelebilir. Daha realist davrandığımız kanaatindeyim.''