Fenerbahçe’nin tecrübeli oyuncusu Dirk Kuyt, Şampiyonlar Ligi’ne katılabilme hakkının yeniden kendilerine verilmesinin takımın ahengini değiştirdiğini söyledi.


Teknik Direktör Ersun Yanal’ın “sahadaki liderim” dediği Hollandalı yıldız, Lankaran maçı sonrası Milliyet’in sorularını yanıtlarken, son gelişmeleri değerlendirdi. Kuyt, önümüzdeki hafta karşılaşacakları Salzburg için, “Rakibimizi eleyecek güce sahibiz. Kendimize çok güveniyoruz. Geçen sene Avrupa’da önemli işler başardığımızı düşünüyoruz. Bu sezon bunun devamını getirmeliyiz. Bu yüzden Şampiyonlar Ligi’ne kalmak için elimizden geleni yapacağız.


Şampiyonlar Ligi bizim için “Dünya” demek, “Her şey” demek” ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe’nin geçen yıldan çok daha güçlü olduğunun altını çizen tecrübeli oyuncu, “Zaten iyi bir kadromuz vardı. Bunun üzerine aramıza çok iyi oyuncular katıldı. Henüz iki hazırlık maçı yaptık ama iyi yolda olduğumuz net bir şekilde görülüyor. Hızla gelişiyoruz ve ben kısa sürede daha iyi olacağımıza inanıyorum. Salzburg sınavına kadar önümüzde fazla bir zaman kalmadı. Bu haftayı en iyi şekilde değerlendirip, güçlü bir şekilde rakibizin karşısına çıkacağız” diye konuştu

Yanal açık ve dürüst

Hollandalı futbolcu son olarak Teknik Direktör Ersun Yanal’ın kendilerine çok açık ve yakın durduğunu da ifade ederek “Aykut Kocaman ve Ersun Yanal arasında kıyaslama yapmak pek doğru olmaz. Her hocanın farklı bir stili var. Yeni hocamız ofansif futbolu daha çok seviyor. Bizi bu yönde eğitiyor. Bize karşı da çok açık ve dürüst” dedi.

KUYT’IN KARNESİ

MAÇ    GOL    SARI    İLK?11    SÜRE

Spor Toto Süper Lig    31    8    1    29    2639
Ziraat Türkiye Kupası    7    1    1    5    508
UEFA Avrupa Ligi    13    4    1    12    1106
Şampiyonlar Ligi    4    3    2    4    355
Türkiye Süper Kupa    1    1    -    1    90
TOPLAM    56    17    5    51    4698


Uçakta doğum günü partisi

Dirk Kuyt, yeni yaşına takım arkadaşlarıyla birlikte girdi. 33. yaşını kutlayan Hollandalı yıldıza, Azerbaycan dönüşü uçakta sürpriz doğum günü partisi düzenlendi. Takım arkadaşları tarafından hazırlanan pastayı kesen Kuyt, bu sürprizden dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.