Başbakan Abe, “Olimpiyatlar ve paralimpik olimpiyatlar her şeyiyle tamamen eksiksiz olarak düzenlenmeli. Organizasyona katılan tüm sporcular ve dünyanın çeşitli ülkelerinden seyirci olarak gelen herkesin güvende olması gerekir. Pandemi devam ederken bu imkansız. Salgın sebebiyle şu andaki şartlarda Olimpiyat oyunlarını gerçekleştirmek imkansız'' dedi.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, salgının tüm dünyada kontrol altına alınmadığı sürece oyunların yapılmasının imkansız olduğunu belirtti.

2020 Olimpiyat Oyunları için 13 milyar dolar yatırım yaptıklarını belirten Abe, “Olimpiyatlar ve paralimpik olimpiyatlar her şeyiyle tamamen eksiksiz olarak düzenlenmeli. Organizasyona katılan tüm sporcular ve dünyanın çeşitli ülkelerinden seyirci olarak gelen herkesin güvende olması gerekir. Pandemi devam ederken bu imkansız. Salgın sebebiyle şu andaki şartlarda Olimpiyat oyunlarını gerçekleştirmek imkansız. Olimpiyatlar, dünyadaki tüm ülkeler salgını atlattığı zaman gerçekleştirilmeli” ifadelerini kullandı.