Türkıye yıllar sonra ilk defa katıldığı olimpiyatlar yol müsabakasında Salcano Arnavutkoy takımından Ahmet Akdılek, Miraç Kal ve Kemal Küçükbay'ın yanı sıra Gabor Kasa (Sırbistan), Ivan Stevic (Sırbistan) ve Tanja Zakelj (Slovenya) ile  Londra'da derece arayacak.

Türk markası ve takımı olarak Londra'da temsıl edilmenin kendileri için büyük gurur olduğunu söyleyen Salcano Yönetim Kurulu üyesi Bayram Akgul 2012 Londra Olımpıyatları'nda başarı hedeflediklerını ve 2016 RİO Olımpıyatları'nda şampiyon olacak alt yapıyı kurduklarını ve şimdiden bununla ilgili çalışma yaptıklarını ifade etti.

Akgül; Türk bisikletinin yükselişinde Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu'nun çok büyük katkıları olduğunu da vurguladı.

Bayram Akgül şöyle devam etti:

"Salcano bisiklet firması 1975 yılında kuruldu. Yüzde yüz Türk malıdır Salcano. Yaklaşık 25 yıldır bisiklet üretimi yapıyoruz. Şu anda Türk milli takımıyla Olimpiyatlarda yarışacak 3 tane yarışmacı da bizim çok büyük gururumuz. Salcano bisiklet ile yarışıyorlar. Bizim için gerçekten de hem firmanın hayali hem de marcanın hayaliydi bu. Salcano markasının orada kullanılıyor olması ayırca bir gurur. Asıl önemli gururlarımızdan bir tanesi de Salcano Arnavutköy takım ,genel menajerliğini de üstlendiğim takımdan da toplam 4 tane sporcu Olipiyatlara gidiyor. Bunların ikisi sırp sporcular Gabor Kasa ve Ivan Stevic bir Slovenya'lı Tanja Zakelj ve bir Türk sporcumuz Ahmet Akdilek bizim olimpiyatlada yarışacak yarışmacılarımız olacaklar. Evet, Türkiye'nin dışında iki ülke daha bizim bisikletlerimizi kullanacak. Daha önce Olimpiyatlara katılan Türk bisikletleriolmadı. Bu ilk olacak , yıllardır ilke kez oluyor bu 120 kişilik bir kadro ile startta Salcano bisiklet kullanacak sporcu olması bizi gururlandırıyor.


MÇ(YC/AÖ) FOTOĞRAF