Arnavutköy'de gerçekleştirilen Salcano MTB Cup Balkan Şampiyonası'nda Türkiye takım klasmanında şampiyon oldu.

Bugün Arnavutköy'de Salcano MTB Cup serisinin 13. etabı olan Salcano MTB Cup serisinin son yarışı ve Balkan Şampiyonası birlikte yapıldı. Balkan ülkelerinden katılımın oldukça yüksek olduğu yarışta yabancı sporcu katılımı da fazla oldu.

SONUÇLAR

Balkan Şampiyonası takım klasmanında Türkiye 1., Sırbistan 2., Yunanistan 3. oldu. Elite Bayanlar'da Sırbistan adına yarışan ve aynı zamanda Salcano Arnavutköy Takımı Sporcusu olan Jovana Crnograd Balkan Şampiyonu oldu. Elite Erkekler'de Salcano sponsorluğunda Brisaspor adına yarışan Bilal Akgül de yarışı 3. tamamladı.

23 yaş erkekler kategorisinde Salcano Arnavutköy sporcuları Bayram Eroğlu 2., Yusuf Çabık da 3. geldi.

C1 kategorisinde büyük bayanlarda Salcano Arnavutköy takımı adına yarışan olimpiyatlarda 10. olan Tanja Zakelj 1., Sırbistan ülke şampiyonu Jovana Crnograd ise 2. oldu.

Elit Erkekler'de geçen hafta Avusturya'da Dünya 6.sı olan Fabrice Mels 3. gelirken, 23 yaş altı erkekler kategorisinde Salcano Arnavutköy takımından Hamza Kansız 2., Bayram Eroğlu da 3. oldu.

Yarış sonrası dereceye giren sporculara madalyaları verildi.

Salcano Bisiklet Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Akgül, yarış sonrası DHA'ya yaptığı açıklamada, bu organizasyonun Salcano ailesi ve Türkiye adına adına gururları olduğunu söyledi.

Akgül, şöyle konuştu;

"Türkiye ve Salcano olarak gelmiş geçmiş en büyük Balkan şampiyonasını gerçekleştirdik. Bunun dışında da sporcularımız büyük başarı gösterdi. Balkan Şampiyonası'nda Türkiye takım klasmanında şampiyon oldu. Bu bizim adımıza çok gurur verici bir şey. Bisiklet sporu, olimpiyatlarda madalya alabileceğimiz bir branş ve bu yüzden bisiklete yatırım yapmaya devam edelim."


GH(FG/FG) FOTOĞRAF