Arnavutköy Devlet Hastanesi'nin arkasında bulunan 4 kilometrelik teknik bir parkurda yarın yapılacak organizasyonda toplam 10 ülkeden 150'yi aşkın sporcu yarışacak. İlk start sabah 10:00'da Arnavutköy İlçesi Meydanı'ndan verilecek. 2. Uluslararası yarışın olacağı start ise saat 13:00'te Arnavutköy Devlet Hastanesi önünden verilecek.

Salcano Mtb Cup serisi Türkiye'deki 4 yarışın yanı sıra Sırbistan'da 4, Bosna Hersek'te 3 ve Karadağ'da 2 olmak üzere toplam 13 ayaktan oluştu ve yarışta toplamda 300'ü aşkın sporcu ter döktü. Genel klasmanda erkeklerde Polonyalı Marek Konwa bayanlarda ise Salcano sponsorluğunda yarışan Türk sporcu Esra Kürkçü yarış serisini önde götürüyorlar.

Aynı zamanda Balkan Bisiklet Birliği başkanlığını da yürüten Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Balkan ülkelerinin kaynaşması için yapılan bu organizasyonun amacına ulaştığını ve önder ülke olarak Türkiye'nin ve Türk markası Salcano'nun çatısı altında yapılmasından ayrıca gurur duyduğunu söyledi. Bu yarışın düzenlenmesinde büyük katkısı olan Salcano'nun dışında Arnavutköy Belediyesi'ne de teşekkürlerini iletti.

Salcano Bisiklet Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Akgül, bir Türk markası olan Salcano'nun markalaşma yönünde yaptığı bu adımın Balkanlardaki kardeşliğin pekişmesine de faydalı olduğu için ayrıca mutlu olduklarını ifade etti.