Moskova'da geleneksel olarak düzenlenen ve 5 etaptan oluşan "Moskova'nın 5 Halkası" yarışına 13 ülkeden 174 sporcu katılırken, Türkiye adına yarışa katılan Salcano Arnavutköy, yarışın favorisi olarak gösteriliyor. Cumartesi günü ilk etabı gerçekleştirilen yarışta son kilometrelere girilirken ortaya koyduğu muhteşem performansla gerçekleştirdiği atakla sarı mayoyu giyme hakkı kazanan Türkiye temsilcisi ayrıca etap birinciliği de alarak yarışa iyi bir başlangıç yaptı.

Elde ettiği sarı mayoyu korumak için yarışın 2.etabına kontrollü başlayan Salcano Arnavutköy, bu kontrollü gidişini zaman zaman yağan yağmura rağmen son tura kadar sürdürdü. Son tura kadar 2 dakika önde giden 4 kişilik kaçış grubunu ortaya koyduğu muhteşem performansı ile yakalamayı başaran Salcano Arnavutköy takımı finişe toplu halde girerek 2.etap sonunda da genel klasman birincisi olarak sarı mayoyu giyme hakkını korudu. Türkiye temsilcisi Salcano Arnavutköy adına yarışa katılan ve genel klasman birincisi olan Sırp asıllı sporcu İvan Steviç, 2.etapta finişte 5.sırada kendine yer bularak yarışlarda en iyi sprin mayosunun sahibi olmanın yanı sıra genel klasman birincisi ve en iyi sprinteri konumunda.

Yarışın bugünkü 3. etabının çok çekişmeli geçmesi beklenirken, 9 Mayıs tarihinde yapılacak final etabı ile turnuvanın birincisi de belli olmuş olacak.

Salcano Arnavutköy takımında şu sporcular bulunuyor: İvan Steviç, Bajc Andi, Bünyamin Özdemir, Canecky Marek, Mustafa Çarşı ve Kasa Gabor. Türkiye temsilcisini Zele Luka çalıştırıyor.


SK(UD/FG) FOTOĞRAF