İkinci ligde zor günler geçiren ve bir süre önce kayyuma devredilen Sakaryaspor’un çoğunluk sağlanamadığı için bugüne ertelenen kongresi Adapazarı Belediye Nikah Salonu'nda yapıldı. Kongreye tek liste ile işadamı Halit Evin başkan adayı olarak katıldı. Toplam 477 delegeden 62 delegenin katıldığı kongrede Halit Evin başkan seçildi. Listesine Ak Parti milletvekilleri ve belediye başkmanlarını yazması ortalığı karıştıran Halit Evin yaptığı konuşmada "Yalnız kalmamak için böyle bir yönetim yapmak zorunda kaldık. Bakalım ne olacak, insallah iyi olacak" dedi.

Halit Evin’in listesinde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Zeki Toçoğlu, Ak Parti Sakarya Milletvekilleri A.Sefer Üstün, Hasan Ali Çelik, Ayşenur İslam, Ali İhsan Yavuz, Şaban Dişli, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet Durman, Ak Partinin İlçe Belediye Başkanları, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul, Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan, sivil toplum örgütü temsilcileri olmak üzere 26 isim yer aldı.

HERKES ŞOKTA

Listenin ortaya çıkması Sakarya’da da şok etkisi yaptı. Listede adı olan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Kimsenin haberi yok. Benim de haberim yok. Bize bir şey sormadan yapıyor. Böyle bir şey olması mümkün olabilir mi?" dedi. Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Muzaffer Elmas da listede olduğunu gazetecilerden öğrenince şaşırarak, şunları söyledi:

"Kimse bana bir sey sormadı. Listeye yazmışlar. Ben bilmiyorum, haberim de yok. Sizden öğreniyorum. Sakaryaspor benim listede yer almamla kurtulacaksa girerim. Herhalde bu sembolik olsa gerek. Toparlanma gerekiyorsa bir katkımız olacaksa neden olmasın. Bugüne kadar yönetim kurulunda listede yer alacağımla ilgili kimseyle bir şey konuşmadık."


AG(MB/AÖ) FOTOĞRAF