Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Doğan Haber Ajansı muhabirinin sorularını yanıtladı, çok özel açıklamalarda bulundu. Teknik direktör arayışını sürdüren Beşiktaş'ta isminin geçtiği haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Sağlam, "Bursa'da mutluyum. Burada 3,5 yılım geçti. 4'üncü sezonu bitirdik. Gayet de güzel şeyler yapıyoruz. O yüzden, şu aşamada Bursaspor'dan ayrılmam söz konusu değil. Burada yapacak çok fazla işimiz var. Enerjimizi ve konsantrasyonumuzu Bursaspor'un başarısı için harcayacağız" dedi.

"VEYSEL'İ KADRODA GÖRMEK İSTERİM"

Bolusporlu Ferhat Kiraz ve Eskişehirsporlu Veysel Sarı ile ilgili görüşmelerin olup olmadığı yönünde yöneltilen soruyu yanıtlayan başarılı çalıştırcı, "Ferhat'la ilgili görüşüyoruz.

Ancak ikisinin de kulüpleriyle sözleşmesi var. Kulüpleriyle görüşmeden bu işi başlatmanın bir mantığı yok. Veysel yetenekli ve kaliteli bir oyuncu. Takımımızda olmasını isterim ama mukavelesi var. Şartlar oluşur mu onu bilemiyoruz görüşeceğiz. Belki de 'vermiyoruz' diyecekler. Ama şu aşamada bir girişim olmadı diyebiliriz" şeklinde konuştu.

"ÖMER'İN SÖZLEŞMESİNİ UZATIYORUZ"

3 gün sonra sözleşmesi sona erecek kaptan Ömer Erdoğan ile mukavele yenileyeceklerini ifade eden Sağlam, "Ömer ile konuştuk. Başkan ile de konuştum. 1 sene daha sözleşme uzatacağız. Kendisini mağdur etmeden, maddi değerini aşağıya düşürmeden mukavele uzatacağız. Ömer de çok memnun oldu. Başkana da çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir duruş sergiledi" diye konuştu.

"OZAN İPEK BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

Ozan İpek konusuna da açıklık getiren Sağlam, "Ozan gibi bizim geçmişte bir çok futbolcuyla böyle zaman zaman gel gitlerimiz oldu. Ozan bizim için önemli bir futbolcu. Bucaspor'dan aldık ve hiç yoktan bu günlere getirdik. Ozan takım için önemli bir oyuncu. Arada böyle sıkıntılar yaşanabilir. Biz bunları tölare edebilecek olgunlukta ve tecrübedeyiz. Ozan da karakterli bir oyuncu. Onu göndermek gibi bir düşüncemiz yok" dedi.

"ALTYAPIDAN 7 OYUNCU"

Bu yıl alt yapıdan 7 oyuncuyu A takımla antrenmanlara çıkaracaklarını belirten Ertuğrul Sağlam sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyük hedefleri kovalarken alt yapıdan oyuncu çıkarmak kolay bir iş değil. Ne taraftarın ne camianın hoş görüsü olmuyor. Bu sene oynattığımız genç oyuncuların hatalı dönemlerinde taraftar tepkisini göz önüne alırsak alttan oyuncu çıkarmak kolay değil. Ama alt yapıda geçtiğimiz sezonki başarıdan sonra U 17 takımından ve paf takımdan önümüzdeki sene 7 oyuncuyu A takım kadrosuna alacağım. Bu oyuncuları kazanmak için de çok yoğun bir mesai harcayacağız. Bu kolay bir iş değil. Alttan oyuncunun A takımda başarılı olma şansı kolay değil ama dönem içinde taraftarların da destek olmasını isteyeceğim. Çok büyük paralar vererek oyuncu almayacağız, ama bu oyunculardan 2 tanesini A takım kadrosunda kullanabilirsek Bursaspor için önemli olacak."


EK(İA/Aİ)