Çalışmalara devam ettiklerini ve sürprize yer vermek istemediklerini ifade eden başarılı teknik adam, "Finlandiya'da oynayacağımız maçın çalışmalarına devam ediyoruz. Suni zemine alışmak açısından çarşamba gününe kadar burada çalışmamız devam edecek. Bu sene hedefimiz tabii bu turu kayıpsız bir şekilde geçip. Bir sürpriz sonuca izin vermemek. Sezonun ilk maçı. Bu dönemde ortaya konacak futbol kalitesi taraftara camiaya vereceğimiz izlenim açısından çok önemli bir karşılaşma. Kağıt üzerinden her ne kadar üstün olsak da işinizi ciddiye almazsanız ciddi sürprizlerle karşılaşmak istemiyoruz. Vederson’un sakatlığı var, Bangura çocuğunu kaybetti. Şanssızlıklar yakasını bırakmadı. Sestak yok. Ondan da faydalanamayacağız. Burada bulunan arkadaşlarımızla çalışmalarımızı yapıyoruz" dedi.

BUGÜN 8'İNCİ ANTRENÖRÜ GÖRMÜŞTÜ

3.5 seneyi geride bıraktıklarını hatırlatan Sağlam, "5'inci sezona girdik. Bu da Bursa'da sık görülmüş bir şey değil. Camia bizim çalıştığımız dönemde eski istatistik devam etseydi bugün 8'inci antrenörü görmüş olacaktı. Biz tabii başladığımız günden itibaren her sene bir başarı üreterek, şampiyon olduk, 3’üncü olduk, 5’inci olduk, kupa finali oynadık, şampiyonlar ligi oynadık, 3 sene üst üste Avrupa kupalarına katıldık. Camianın beklentilerine cevap verecek çok önemli başarıları da ortaya çıkardık" diye konuştu.

CİDDİ ELEŞTİRİLER ALDIK

Başarıyı devamlı ve istikrarlı hale getirdiklerini sözlerine ekleyen Ertuğrul Sağlam, "Bu başarıyı devamlı ve istikrarlı hale getirdik. Bunu yaparkan her sezon başında çok sıkıntılar yaşadık. Taraftardan, camiadan ve medyadan ciddi eleşktiriler aldık. Şampiyon olduğumuz sezonun başında bile, başkalarının bıraktığı, Avrupa’da tutunamayan oyuncularla başarılı olacaksınız diye eleştiriler almıştık. Bu eleştiriler geçtiğimiz sezonda oldu, ondan önceki sezonda oldu ama sonuç ortada" diye konuştu.

EKONOMİK FARKLAR VAR

Rakipleriyle aralarında ciddi anlamda ekonomik farklılıklar olduğunu belirten başarılı teknik adam, "Onlar ciddi takviyeler yaptılar takımlarına. Onlarla bu ortamda yarışmak gerçekten kolay değil. Böyle ortamda her sene transferde belli sıkıntılar yaşıyor olmamıza rağmen ortaya belli başarılar çıkarmayı bildik. Bu hem başkan, yönetim, sporcular, teknik yönetim adına çok önemli bir durumdur. Türk futbol tarihine baktığınız zaman başarılı olmuş takımlar var. Fakat bizim gibi istikrarı yakalamış takım az. Sürekli olarak Avrupa'da mücadele etmiş bir Anadolu takımı yok" dedi.

BAZI GERÇEKLERLE YÜZLEŞMEK LAZIM

"Bazı gerçeklerlede yüzleşmek lazım" diyen Sağlam, "Biz Bursaspor olarak ekonomik anlamda rahat bir kulüp olamadık. Taraftar transferde beklentilerinin cevabını almadı. Biz de sezon bittikten sonra 2 veya 3 tane kaliteli oyuncuyu kadromuza katacağız demiştik fakat katamadık. Başkanımız ve yöneticilerimiz iyi niyetle çalışıyorlar, onlar da kaynak ortaya çıkarmaya çalışıyorlar ama taraftarlarımızın şunu bilmesini istiyorum, bizim 2 ya da 3 tane yıldız oyuncuyu, kaliteli, oyuncuyu kadromuza katacak ekonomik gücümüz yok. Bunu da herkesin bilmesini istiyorum" diye konuştu.

MAZERETLER ARKASINA SIĞINMADIK

Mazeretlerin arkasına sığınmadıklarını belirten Sağlam, "Bizler de antrenör olarak 5 tane adam lazım, olmazsa başarısız olur gibi biri mazeret arkasına sığınmadık. Nasıl malzeme bulduysak en iyisini ortaya çıkarmaya çalıştık. Bugünü kadar da en iyisini ortaya çıkarttığımızı düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde kadromuza 1 oyuncu katılır mı katılmaz mı bilemiyorum ama yine elimizdeki kadroyla en iyisini yapmaya çalışacağız. Başarılı olmaya çalışacağız. Taraftarımız bazı şeylere kızıp gönülden sevdikleri takımlarını yalnız bırakmalarını istemiyorum. Taraftar bizim için büyük bir güç onların performansı bizi olumlu şekilde etkiliyor. Onları yanımızda görmek istiyoruz" dedi.

HUZURSUZLUK YARATTI

Beklediği transferlerin olmaması her hocada olduğu gibi kendisinde de huzursuzluk yarattığını belirten Sağlam, "Kaliteli oyuncularımın olmasını isterim. Kulübün şartlarını da göz önünde bulundurmak lazım. Artık borcu olan bir kulüp değiliz. O yüzden elimizdekini iyi kullanmaya devam edeceğiz. Kulübümüz UEFA tarafından sabıkası olan bir kulüp. Çok şükür UEFA ile ilgili sıkıntıyı atlattık. O yüzden büyük paralar harcayıp geleceğimizi sıkıntıya sokmak istemiyoruz" diye konuştu.

Sağlam Tagoe ile ilgili ise, "Tagoe'nin kendisine söyledik. Kendisini yeni sezonda takımda düşünmediğimizi, takım bulmasını söyledik. Menajerlerine haber yolladık. İyi bir teklifi değerlendirip Tagoe’nin de durumunu çözmeye çalışıyoruz" yorumunda bulundu.

Öte yandan yönetim kurulu üyelerinin bu akşam takımla birlikte Vakıfköy Orhan Özselek tesislerinde iftar yapacağı öğrenildi.