Teknik Direktör Nurullah Sağlam nezaretinde Macit Özcan Spor Kompleksi'ndeki antrenmana ısınma koşusu ile başlayan futbolcular, daha sonra dar alanda kısa pas çalışması yaptı. Antrenman sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan teknik direktör Nurullah Sağlam, Manisaspor yenilgisini değerlendirdi. O maçta rakibin ligdeki konumuna vurgu yapan Sağlam, kendilerinin de sahada kazanma mücadelesini sergileyemediklerini söyledi. Manisaspor maçının geneline baktıklarında hiç de 'gol olacak' görüntüsünün bulunmadığını kaydeden Sağlam, "Sabaha kadar oynansa 'sıfır sıfır biter' dediğimiz bir müsabakaydı. İlk golü taçtan yedik, ikinci golü zaten irdelemeye gerek yok, tamamen risk alıp beraberliği sağlamaya çalıştığımız bölümde yediğimiz bir goldü. Dolayısıyla bu maç geride kaldı. Tabi şimdi sezon başında, 'son 4 haftaya bu bütçe ile bu takımla düşme barajının 7 puan üstünde gireceğiz' deseler, herhalde herkes 'evet' diyebilir. Bu da bir bakış açısı tabi. Ama genel anlamda daha iyi şeyler yapabilecek gücümüz vardı diye düşünüyorum. Özellikle Manisaspor maçını kazanmış olsaydık, 5'nin 45 puanı var, bizim 42 puanımız olacaktı. Bursaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Sivasspor gibi takımların 1 puan altında olacaktık. Dolayısıyla çok başarılı bir takım görüntüsünde belki de addedilecektik. Ama bu sene özellikle bir maçı kaybetmek çok fazla değişken şeylere gebe. Biz de bu hafta bunu yaşadık. Hafta sonu oynayacağımız İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını kazanırsak, ciddi bütçelerle kurulmuş takımların 1 puan gerisinde kalacağız ve tekrar başarılı bir konuma geleceğiz. Bu sene özellikle her anlamda istikrarsız bir sezon geçiriyor bütün takımlar. İkinci yarının en iyi takımı Sivasspor 5 haftadır kazanamıyor, biz 5-6 hafta kazanamadık. Şu anda Gençlerbirliği o sıkıntının içerisine girdi. Dolayısıyla istikrarsız bir sezon herkes için geçerli. Biz de bu istikrarsız tabloda bir dönem nasibimizi aldık" dedi.

Sağlam, takımların ligdeki bu istikrarsız tablosunu ise şöyle açıkladı; "Açık söylemek gerekirse, her teknik adama ve her futbolcuya sorsanız 'hangi gün çarşamba, hangi gün pazar' bunu kimse çok anlamadı. Belki de geçen haftaki galibiyetin verdiği rahatlık, biraz konsantrasyon sıkıntısı yaratmış olabilir bizde. Diğer takımlarda da bana göre durum aynı. Örneğin uzun süre kazanan, iyi giden Sivasspor'un kazanamaması da bundan olabilir. İlk yarının iyi takımlarından biri olan Medical Park Antalyaspor'un şu anda düşme barajının hemen üstünde olması, bunun farklı bir göstergesi. Genel anlamda geriye dönüp tabloya baktığımızda, Süper Lig'e yeni çıkan bir takım için çok da kötü bir yerde değiliz açıkçası. Bizle birlikte çıkan Orduspor ile aynı puandayız ve ikili averajla üstündeyiz. Samsunspor, düşme ihtimali yüksek görünen bir takım şu anda. Genel anlamda ekibimi çok da başarısız bulmuyorum, ama bu istikrarsızlıktan herkes nasibini aldı, biz de bir dönem aldık."

Ligdeki düşme barajının 37 puanı bulmayacağına inandığını dile getiren Sağlam, "Ama biz kazanabildiğimiz kadar puan kazanıp matematiksel olarak da bu işin içinden çıkmayı düşünüyoruz. Ben, kendi hesaplarıma göre barajı 37 puan olarak düşünüyorum" diye konuştu. Pazar günü oynayacakları İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasının da kendileri açısından zor bir müsabaka olacağını kaydeden Sağlam, şöyle devam etti; "Büyükşehir Belediyespor gerçekten bu ligde topun değerini bilen takımlardan biri. Biz de bir dönem bu havayı çok iyi yakalamıştık. Zor bir müsabaka oynayacağız. Özellikle forvet hattı bana göre Türkiye'nin en kaliteli forvet hattı olan bir takım ile karşılaşacağız. Gerekli tedbirleri alıp buradan bize gerekeni almaya çalışacağız."



Mİ (AP/RT)