Sadettin Saran, Mühendislik Fakültesi konferans salonunda düzenlenen "Yaşam öyküsü spor ve başarı" konulu söyleşiye konuşmacı olarak katıldı. Yaklaşık 1,5 saat süren söyleşinin sonunda plaket verilen Sadettin Saran, öğrencilerin sorularına cevap verdi.

Bir öğrencinin, "Fenerbahçe’den 7.5 milyon liralık alacağınızla ilgili davadan neden vazgeçtiniz?" sorusuna cevap veren Sadettin Saran, şunları söyledi:

"FEDAKARLIK YAPTIM"

"Vazgeçmedim bunu düzeltelim. Fedakarlık ettim, 3 Temmuz sürecinden dolayı. Çünkü düşene vurulmaz. Bizim Anadolu’da bir tabirdir bu. Basında var burada yanlış anlaşılmasın, ama Aziz Bey’i sevmiyorum. Ama sonuçta düşmüş bir insan. Düşmüş demeyeyim de geri alıyorum sözümü, sıkıntılı bir süreç 3 Temmuz. Dolayısıyla ben de o yüzden onu beklemeye aldım."

"TÜRK SPORU ADINA TERTEMİZ BİR SAYFA AÇILACAK"

Bir basın mensubunun önümüzdeki dönem Fenerbahçe başkanlığına aday olup olmayacağını sorması üzerine Saran, şöyle konuştu:

"Bunları konuşmak için daha erken. Daha kongre süreci ortada yok. Nereye gitsem soruluyor. Böyle bir niyetim, böyle bir hayalim olduğunu hep söyledim. Ama bugünden onu konuşmak zor, doğru da değil. Derbi için üzüldük ama çok üzülecekte bir şey yok. Fenerbahçe yine şampiyonluğun en güçlü adayıdır. Bu zor dönem geçecek ve Türkiye’de Türk sporu adına tertemiz bir sayfa açılacak."

"DÜNYANIN HİÇ BİR YERİNDE YOK"

Sadettin Saran, derbilerde rakip takımın seyircilerinin alınmamasıyla ilgili bir soruya da şu karşılığı verdi:

"Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Barcelona’da Real Madrid'de beraber seyrediyorlar. Amerika’da bilmem nerede beraber seyrediyorlar. Almanya’da da bu böyle. Ama bu şartlara gelindi. Bu şartlara gelinmesindeki en büyük sebeplerden birisi de maalesef yöneticilerin düşüncesiz, yersiz beyanları oldu. Benim adıma Fenerbahçe çok önemli. Ama Fenerbahçe’den de önemli bir şey var, Türk sporu. Türk sporu adına bu tür gerginliklere çok dikkat etmesi lazım yöneticilerin. O gelmesin bu gitsin bunları doğru bulmuyorum ben. İnşallah bu da değişecek" dedi.

"SAĞDUYULU OLMAMIZ LAZIM"

Sadettin Saran, bu arada Aziz Yıldırım’ın yaptığı açıklama konusunda da şöyle dedi:

"Bunlara lüzum yok. 6-0 benim zamanımda oldu. Ben de o zaman yöneticiydim. Bunlar bizim için hep gurur kaynağı. Ama sonuçta unutmamak lazım ki Türk sporu adına biz hepimiz dostuz. Rekabeti de belirli bir seviyede bırakmak lazım. Bu gerginlikler işi çok başka yerlere çekiyor ve örnek olmuyoruz gençlere, sporculara. Daha sağduyulu olmamız lazım."


YK(MS/AÖ) FOTOĞRAF