Federasyon'dan yapılan açıklamaya göre, Finlandiya maçı ile Milli Takımlar serüvenine noktayı koyacak olan Rüştü Reçber, arkadaşlarının kutlamaları sırasında duygulu anlar yaşadı. Tüm teknik heyet, futbolcular ve idari kadronun yer aldığı kutlama gecesinde konuşan Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Rüştü'nün hem kulüplerde hem de Milli takımda büyük başarı ve hizmetleri oldu. Belki milli formayı son kez giyecek ama futbolculuk yaşantısını sürdürecek. Umarım futbolumuzda onun gibi nitelikli futbolcuların sayısı giderek artar. Bugün onun için özel bir gün. Finlandiya maçında Rüştü ağabeyiniz için oynayacaksınız" dedi. Daha sonra milli takım futbolcularının imzaladığı 1 numaralı forma Rüştü'ye hediye edildi.

Tecrübeli kaleci ise duygularını şöyle dile getirdi:

"Bu anlamlı hediye için teşekkür ederim. Milli takıma bu kutsal formaya uzun yıllar hizmet etmiş olmaktan dolayı çok mutluyum, gururluyum."

Üzerinde 120 Rüştü Reçber yazılı pastasını kesen milli eldivene, Milli Takımlar Komite Başkanı Selim Koray da Finlandiya maçı öncesi hizmet plaketi verecek.