Türkiye’nin ikinci ultra maraton olarak da belirlenen Runfire Cappadocia Maratonuna Türkiye’nin yanı sıra çeşitli dünya ülkelerinden 80 maratoncu katıldı.7 gün süre ile devam eden maratona İzmir’den katılan Mahmut Yavuz 95 kilometrelik Tuzgölü parkurunda elde ettiği 11.5 saatlik derecesi ile ciddi bir başarıya imza attı.

Kapadokya bölgesinde Uçhisar, Göreme, Avanos, Ürgüp, Acıgöl, Ihlara, Güzelyurt ve Tuz gölü’nde toplam 260 kilometrelik bir parkurda koşulan Runfire Cappadocia'da son gün Avanos Çavuşin parkurunda maratoncular mücadele etti. Uçhisar kalesi altında sona eren maratona katılan sporcular davulla finişe gelirken ilginç görüntülerde oluşturdu. Runfire Cappadocia Ultra Maratonunda erkekler kategorisinde birinciliği kazanan Mahmut Yavuz, 15 yaşından beri atletizm yaptığını belirterek, bu spor dalı ile kısa süre önce tanışmaya başladığını söyledi.

Bayanlar kategorisinin birincisi olan Rusya Federasyonu’ndan Elena Pdykova da bugüne kadar değişik parkurlarda koşulara katıldığını belirterek, Kapadokya parkurunda tarihi ve doğal mekanları daha yakından görme olanağı bulduğunu söyledi.

AK(OE/SSA)