Sport Total gazetesi, "Cluj beraberliği İmparator Terim'i üzdü" başlığını atarken, başarılı kurtarışlar yapan Rumen ekibin kalecisi Mario Felgueiras'tan övgüyle bahsederek, "'Süper Mario' Felgueiras melek ve şeytan" ifadesini kullandı.

Prosport gazetesi, "Gök gürültüsü ve yağmur içinde eşitlik" başlığıyla verdiği haberde, "40 bin Osmanlı sultanının desteklediği Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ndeki iddiası için kazanması gerektiği maçtan berabere ayrıldı" şeklinde yazdı.

Cronica Romana gazetesi da Cluj'un kahramanca direndiğini belirterek, sağanak yağış ve ıslak zeminin oyunu etkilediğini vurguladı.

Gazeta Sporturilor ise, CFR Cluj'un sonuçtan memnun olduğunu belirterek, "Romanya 1. Ligi'nde istediği sonuçları alamayan Cluj, Şampiyonlar Ligi'nde iyi gidiyor. Maçtan önce başlayan yağmur her iki takımın da planlarını bozarken, karşılaşma boyunca mücadeleyi zorlaştırdı. 45 bir Türk, 5 yıldızlı statta tarifsiz bir gürültü yaparken, 1 saatten fazla 10 kişi mücadele eden Cluj, beraberlikle ayrılmayı başardı" ifadesini kullandı.

Gazeteye açıklamalarda bulunan CFR Cluj'un kaptanı Ricardo Cadu, beraberliğin adil bir sonuç olduğunu ve maçtan iyi bir skorla ayrıldıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Galatasaray son şansını oynuyordu, bu nedenle yüksek bir motivasyonla maça çıkmıştı. Böyle bir mücadeleyi bekliyorduk, o yüzden dikkatli oynadık. Güçlü rakibimiz karşısında iyi bir skorla ayrıldığımızı düşünüyorum. Çok zor bir maç oldu. Çoğu zaman defanstan çıkmakta zorlandık. 5 forvetle oynadılar, ceza alanımıza belki yüz kez top attılar. Direnmek çok zordu, ama olağanüstü bir şekilde savaştık. Tüm takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bence beraberlik, adil bir sonuç oldu."

Defans oyuncusu Felice Piccolo da, Galatasaray'dan iyi olduklarını söyleyemeyeceğini, ancak grupta onların üstünde olmalarının önemli olduğunu ifade etti.

Forvet oyuncusu Pantelis Kapatenos ise tüm takımın savaştığını ve sonucun buna değdiğini belirterek, "Gruptaki şansımız için konuşmak erken, hala zorlu üç maçımız var. Ancak Galatasaray, Cluj'daki maçta İstanbul'dakinden daha güçlü olabilir" dedi.


OZS(UD/FG)